Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Dalić otkrio da Modriću spremaju poseban poklon: "Perišić će igrati protiv Makedonije od prve minute"

Hrvatska će protiv Sjeverne Makedonije na Rujevici odigrati prvu provjeru uoči nastupa na Euru 2024.

Zlatko Dalić (Foto:Lucija Očko/Cropix)

Izbornik Zlatko Dalić i Andrej Kramarić najavili su prijateljsku utakmicu Hrvatske i Sjeverne Makedonije na Rujevici koju sutra možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u od 19 sati.

To će biti prva provjera Vatrenih za Europsko prvenstvo 2024., a nakon toga čeka nas i prijateljska utakmica protiv jakog Portugala.

Vatreni pripremaju iznenađenje za Modrića

Kapetan Luka Modrić je osvojio šestu Ligu prvaka s Real Madridom:

"Luki čestitam na Ligi prvaka, jedan od rijetkih u Europi i svijetu koji je to napravio. On dolazi u utorak ujutro, jedva čekamo da dođe da mu poklonimo tortu, to je tradicija kod nas. Ono što radi je fantastično, ali i primjer koliko treba upornosti i rada. To je najbolji hrvatski igrač svih vremena.

Real je otpisao svoje zvijezde, svoju djecu, nisu završili svoju karijeru tamo, ali Luka hoće. Tako velike zvijezde nisu završile karijeru, ali Luka je dobio tu čast. To je sve što mogu reći", kazao je Dalić.

16 igrača će dobiti priliku protiv Makedonaca

Dalić je otkrio kako protječu pripreme za Euro:

"Odradili smo pet treninga, nemam nikakvu primjedbu. Samo želim da ovako nastavimo, jako dobro rade, puni su motiva. Sutra igramo tu prijateljsku utakmcu, respekt našem protivniku. Više gledamo prema Albaniji, napadački, bit će drugačija orijentacija nego za Španjolsku i Italiju.

Dat ćemo priliku šesnaestorici igrača, neki igrači će odmoriti. Jedan od njih je Vlašić, nećemo ulaziti u rizik. Perišić će početi utakmicu, u dobrom je stanju, igrat će 60 minuta, ali želimo vidjeti u kakvom je stanju. Jako dobro trenira."

Nikola Vlašić ide na Euro?

"Volio bih da Nikola ostane s nama. Želim imati ekipu s kojom sam prošao kvalifikacije, sve što smo napravili, napravili smo zbog toga. Želim da bude s nama bio, ne bio 100 posto spreman, jer nam treba to zajedništvo, kohezija."

Kramarić jedva čeka Euro

Osim izbornika Dalića, pred novinarima se pojavio i Kramarić koji se kratko osvrnuo na pripreme:

"Sve je super, sve je odrađeno na vrhunskom nivou. Najvažnije je da smo živi, zdravi, veseli. Svaka utakmica je neko novo dokazivanje i spremni smo."

Euro, očekivanja?

"Znamo u kakvoj smo skupini, najteža na Euru, ali cilj je proći skupinu, ostati na zemlji i proći tu skupinu. U nokaut fazi je sve moguće, maksimalni fokus na prvu utakmicu. Pokušati ponoviti ono što smo radili proteklih godina."

Sezona u Hoffenheimu?

"Zadovoljan sam sa svojom sezonom, bila je specifična. Mnogi ne znaju unutarnje detalje klubu, sve je super, pozitivno. Fizički i psihički sam spreman, nema posljedica na mene. Osjećam se super kao da je početak sezone."

Prijateljska protiv Makedonije?

"Idemo odraditi to na najpošteniji način, idemo pobijediti. Svaki trening, utakmica je novo dokazivanje", zaključio je Kramarić.