Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

VIDEO Kakav splet nesretnih okolnosti: Petković promašio dvojbeni kazneni udarac pa mu poništen pogodak nakon toga

Radost zbog pogotka Brune Petkovića protiv Španjolske kratko je trajala.

Kazneni udarac na Petkoviću (Foto:Afp)

Neka loša sreća ili loša karma dogodila se hrvatskoj reprezentaciji u susretu protiv Španjolske, a to se apsolutno potvrdilo u 79. minuti.

Tada je Hrvatska imala najbolju priliku na susretu i to zapravo ne samo jednu.

Majer sve sjajno odradio

Lovro Majer iskoristio je jednu pogrešku Unaija Simona te španjolskom vrataru oduzeo loptu, nakon čega je proigrao Brunu Petkovića. Napadač Dinama sjajno se oslobodio vratara te je imao situaciju gdje s nekoliko metara treba poslati loptu u prazan gol.

No, Petković je tad pao, a sudac Michael Oliver pokazao je na kazneni udarac. Usljedila je repriza i VAR provjera, a moramo priznati da ne možemo biti sigurni u taj kazneni udarac, budući da je Petković svakako pao nakon sudara vlastitih nogu. No, ne možemo biti sigurni niti je li prije toga bilo jačeg kontakta njega i Rodrija, koji je dobio žuti karton.

Oliver je nakon konzultacija s VAR-om dosudio kazneni udarac.

Petković prekršio staro nepisano pravilo

Loptu je uzeo Bruno Petković, unatoč onom nepisanom pravilu da igrač na kojem je skrivljen kazneni udarac isti ne izvodi, a vrijedi spomenuti i kako je Bruno protiv Unaija Simona već promašio strašno važan jedanaesterac, u raspucavanju finala Lige nacija.

Unatoč tome, Bruno je uzeo i pucao. Nije to bilo loše, ali Simon se bacio u svoju desnu stranu i obranio. Perišić je utrčao s druge strane i poslao odbijenu loptu u sredinu, gdje je Petković iz drugog pokušaja pogodio.

No, ovog puta VAR nije išao Hrvatskoj na ruku. Nažalost, Perišić je utrčao prerano u kazneni prostor i pogodak je poništen te su Vatreni završili utakmicu s težim porazom nego što su po prikazanom na terenu zaslužili.

Šteta, ali što se može. U igri je još šest godina, a Europsko prvenstvo je natjecanje gdje se s četiri boda prolazi u drugi krug. Vjerujemo u to.

Što se točno dogodilo, pogledajte OVDJE.