Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

VIDEO Tko će braniti protiv Škotske? Pitali smo legendu Hajduka za mišljenje

Tko će u Škotskoj stati između vratnica, savršeno je jasno bivšem vrataru Hajduka, Vladimiru Baliću.

Prije susreta s Poljskom nadali smo se potvrdi prolaska u drugi krug Lige nacija. No, osim što smo u ludoj utakmici ipak ostali bez tri boda, ostali smo i bez reprezentativne jedinice. Škotska je za manje od mjesec dana, a glavno je pitanje, tko je drugi vratar Vatrenih?

Tko će braniti protiv Škotske, pitanje je koje se najviše postavlja poslije crvenog kartona Dominika Livakovića. Nije jasno definirano tko je drugi vratar reprezentacije, što se moglo iščitati iz izbornikove izjave nakon utakmice u Varšavi.

Zlatko Dalić, hrvatski izbornik: Imamo tri vratara pored Livakovića, Kotarski, Labrović, Ivušić. Naš je dogovor da svaku akciju dođe drugi. Nisam to htio komentirati, vidio sam natpise. Takav je dogovor, komunikacija s njima. Prvo je bio Ivušić, sada Labrović i onda Kotarski i to je tako. Mi smo tako tu priču napravili i evo Labrović je stao na gol i oke. To je ta cijela priča o njima, tri dobra vratara, tu su, ne izbacujemo nikoga.

Bivši vratari reći će da na njihovoj poziciji u svakoj momčadi mora postojati određena hijerarhija. Inače može doći do narušene atmosfere u svlačionici.

Tomislav Rogić, bivši trener vratara reprezentacije:

"Drugi, treći vratar, to nije baš lako odrediti. Između svake reprezentativne prozivke imate 2,3,4, mjeseca od prozivke. Kroz te utakmice forma tih vratara nije uvije ista, može doći do promjene, pozicije se mijenjaju. Ali ne može doći do promjene na sam dan utakmice, do tada se kristalno jasno mora znati tko je broj 1."

Tko će u Škotskoj stati između vratnica, savršeno je jasno bivšem vrataru Hajduka, Vladimiru Baliću.

''Pozicija rugog golmana je uvijek delikatna, ona se odredi za utakmicu koja dolazi ili naknadni period. Potrebno je znati tko je drugi golman i znalo se u utakmici s Poljskom da je to Kotarski. Znači, u odabiru između nominalno trećeg Labrovića i trećeg Ivušića, nije Labrović broj 4. On je osoba broj 3.''

U svakom slučaju dvojba za izbornika Dalića. Ivica Ivušić već je u nekoliko navrata dokazao kako se na njega može računati, iako nije standardan u ciparskom Pafosu. Nediljko Labrović je u svih šest utakmica primio barem jedan pogodak, ukupno njih 15. Postotak obrana mu je na samo 48% što znači da svaki drugi udarac završi u mreži. Zato puno bolji postotak ima Kotarski. Ipak, razlika je nastupati za najbolji tim grčke lige te za klub iz donjeg dijela Bundeslige. Kotarski nije primio gol u tri od šest utakmica te od ovog vratarskog trojca ima najvišu prosječnu ocjenu.

Izbornik Dalić za odluku ima manje od mjesec dana, kada će Hrvatska gostovati u Škotskoj na Hampden Parku.

UEFA upala u Barcelonu: Testirala na doping osmoricu, među njima i Dani Olmo

FOTO Bayern promijenio legendarni grb kluba: Navijači tvrde da dizajner zaslužuje povišicu

Turska sutkinja izgubila je posao zbog seks-skandala, a sada ima novu (ne)očekivanu karijeru