Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Sprema li Dalić veliko iznenađenje!? Voda je došla do grla, ide na sve ili ništa

Posljednje informacije govore da je sve izvjesnije kako će Ivan Perišić zaigrati od prve minute protiv Albanije u drugom kolu natjecanja po skupinama…

Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto:Ante Cizmic / CROPIX)

Ivan Perišić u prvih 11 protiv Albanije, i to na mjestu lijevog beka. Iako smo nagovijestili da je moguće da se to dogodi, to bi ipak bilo poprilično iznenađenje budući da je izbornik Dalić naznačio da Perišić još nje spreman za 90 minuta.

Postava Hrvatske za okršaj s Albanijom: Dalićev napad na Petkovića miriše na Ćirinu galvanizaciju

Hoće li Dalić ući u taj rizik, teško je decidirano reći, ali naznake postoje. Stižu informacije da je Dalić isprobavao tu opciju na današnjem dijelu zatvorenog treninga. Ne mora nužno značiti da je odlučio Perišića staviti u udarnu postavu, možda još ništa nije odlučio, možda izbornik još razmišlja jer se utakmica igra tek sutra u 15 sati.

Perišić od prve minute!?

Moguće je da je Perišića samo isprobavao na lijevom boku za trenutak kada ga odluči ubaciti u igru. Sve su opcije otvorene, ali cure informacije da Dalić ozbiljno razmišlja gurnuti Perišića u vatru od prve minute.

Ako bi Perišić startao, to bi se moglo protumačiti kao znak da je voda došla do grla. Stavljati nespremnog igrača nje baš uputno, ali zna se koliko Perišić znači Vatrenima. Sigurno se sve radi u dogovoru sa samim igračem, Ivan najbolje zna koliko može u ovom trenutku.

Voda došla do grla

Dalićeva vjerojatna nakana je da što prije slomi Albance, postigne gol ili dva, a da Perišić odigra koliko i dokle može. Već smo rekli da je sasvim izvjesno da će Marin Pongračić na klupu, a da će na njegovo mjesto najvjerojatnije Joško Gvardiol. Puno toga govori da će Bruno Petković zamijeniti Antu Budimira u vršku napada.

Marcelo Brozović ipak bi mogao ostati u prvom sastavu, a moguća je promjena na desnom boku, pa da umjesto Stanišića uđe Juranović.