Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Poljski "špijun" i stručnjak za Hrvatsku nahvalio jednog od najboljih Vatrenih: "Drobio nas je u košarci"

Poljski mediji uoči okršaja s Hrvatskom okrenuli su broj Damiana Kadiziora.

Kadzior u pozadini i Gvardiol drugi s lijeva (Foto:Josip Regović/Pixsell)

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Poljske u utorak će se u Varšavi susresti u okršaju koji Vatrenima može donijeti plasman u četvrtfinale Lige nacija, a poljski mediji za tu priliku okrenuli su broj bivšeg Dinamovog asa Damiana Kadziora.

I dok su brojni Hrvati igrali u poljskoj Ekstraklasi, Kadzior je vjerojatno najpoznatiji Poljak koji je testirao travnjake HNL-a, dvije godine nosio je dres plavih i prisjetio se vremena provedenog u Lijepoj našoj.

Jako dobro sjeća se današnje zvijezde Vatrenih Joška Gvardiola.

"Počeo je kao lijevi bek i bio je jako dobar od starta, imao je odličan pas. Već tad bio je fizički impozantan, superiorniji od svojih vršnjaka. Također, bio je vrlo brz u duelima i odličan s loptom u nogama. Od najranijih dana oslanjao se na svoju fizičku moć i lako dobivao duele. Smatram kako je jedan od tri najbolja stopera svijeta. To mi daje posebno zadovoljstvo jer sam mu to predvidio.“

Kadzior, Gvardiol i Marin (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

"Nikad nije izbijao loptu, nego tražio rješenje dodavanje. Jako je miran na terenu i izvan njega, iako se zna zaigrati u pojedinim situacijama na terenu.“
Kadzior kaže da nije samo majstor nogometa.

"Bio je vrlo talentiran i za druge sportove. Kad bismo igrali košarku ili stolni tenis, briljirao je. U košarci nas je drobio. sportski". Taj je sportski odgoj stekao na ulicama Zagreba.

Kadzior trenutačno ima 32 i igra za Piast Gliwice, a svlačionicu je dijelio sa sedmoricom igrača koji bi sutra mogli zaigrati. S jednim je posebno dobar.

"Kad se ‘Orša‘ vratio u hrvatsku reprezentaciju, bio sam jako sretan. S njim se najčešće čujem od Dinamovih igrača. Nadam se da će se uskoro vratiti u Dinamo“, podvukao je.

VIDEO Dalić uoči Poljske o problemu koji muči Hrvatsku: "To je u glavi igrača"

UŽIVO POLJSKA – HRVATSKA Stigli sastavi, Dalić napravio tri promjene u prvih 11, Lewandowski na klupi!

VIDEO Poljski izbornik mijenja golmana poslije Lukine bombe u Osijeku, njihov ponajbolji igrač: "Modrić je moj uzor"