Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Ovo su raspleti: Što ako Hrvatska pobijedi, odigra neriješeno ili izgubi od Albanije?

Hrvatska nakon poraza od Španjolske jednostavno mora početi skupljati bodove na Euru.

Ivan Perišić (Foto:Ante Čizmić/Cropix)

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je utakmica s Albanijom u sklopu drugog kola skupine B na Europskom prvenstvu.

Taj dvoboj dodatno je dobio na važnosti za Vatrene nakon uvodnog poraza od Španjolske u Berlinu.

Izabranici Zlatka Dalića moraju početi skupljati bodove kako bi uspjeli ostvariti osnovni cilj uoči ovog Europskog prvenstva, a to je prolaz skupine. Podsjećamo, od 24 reprezentacije njih 16 ide dalje - po dvije najbolje iz svake grupe te četiri najbolje od šest trećeplasiranih po grupama.

Pobjeda

Ako Hrvatska danas pobijedi Albaniju, u puno komfornijoj situaciji čekat će posljednje kolo i okršaj s Italijom u Leipzigu. S ta tri boda Vatreni bi znatno povećali svoje šanse za prolaz, bilo da je riječ o tome da na koncu završe drugi ili da budu jedni od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Evo što treba Hrvatskoj za osminu finala, sve je kristalno jasno!

Remi

Baš kao što je na konferenciji za medije najavio Dalić, u slučaju neriješenog ishoda s Albancima Vatreni također ostaju u igri. Međutim, tada se situacija mijenja utoliko što u posljednjem kolu Hrvatska neće imati izbora nego će morati pobijediti Italiju. Ili će ispasti, stvari su vrlo jednostavne.

Poraz

Dogodi li se danas šok i poraz od Albanije, bit će to gotovo sigurno kraj nadanja za našu reprezentaciju. Doduše, postojat će i dalje teorija prema kojoj bi s pobjedom protiv Italije mogli proći s tri boda kao jedna od tih najboljih trećeplasiranih, ali Vatreni bi u slučaju poraza od Albanije ušli u zadnje kolo s gol-razlikom od barem -4 i trebala bi im pobjeda od barem dva-tri razlike protiv Talijana, a vjerojatno ni to ne bi bilo dovoljno.

Englezi se naljutili na Dalića: "Prilično je podcijenio naše uspjehe"

VIDEO Hrvatski navijači napravili ludnicu i u Hamburgu: Korteo i gigantska hrvatska zastava!

VIDEO Hrvatski sudac s elitne liste vodio navijanje u Hamburgu