Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Portugalski izbornik oduševljen Vatrenima: "Hrvatska je neuobičajen slučaj, neki klubovi nisu takvi"

Roberto Martinez rekao je da nogometaši Hrvatske igraju uigranije od nekih klubova.

Roberto Martinez (Foto:Profimedia)

Portugalski izbornik Roberto Martinez rekao je da nogometaši Hrvatske igraju sinkronizirano i da su usklađeniji od igrača u klubovima koji svakodnevno treniraju zajedno, što je "neuobičajen slučaj u međunarodnom nogometu".

Portugalski je izbornik u ponedjeljak, uoči posljednje pripremne utakmice koju će njegova momčad odigrati u utorak protiv Irske u Aveiru, bio suočen s mnogim pitanjima predstavnika medija koja su se odnosila na subotnji dvoboj s Hrvatskom, u kojem su izabranici Zlatka Dalića slavili s 2:1 na Nacionalnom stadionu.

Golovi s utakmice Hrvatska - Portugal:

"Hrvatska je odigrala fantastično. Njezina igra nam je bila jako zahtjevna taktički i tehnički. Hrvatska igra poput kluba, jako usklađeno, nema puno takvih reprezentacija", izjavio je Martinez te dodao da je njegova ekipa "sada spremnija negoli je bila uoči utakmice s Hrvatskom".

Napomenuo je da su "hrvatski igrači jako iskusni" i "sinkronizirani bolje od igrača u klubovima" koji zajedno treniraju svaki dan.

Hrvatska izgubila na startu Eura: Španjolska lakoćom do visoke pobjede!

"U međunarodnom nogometu to nije normalan slučaj. To je bio, dakle, protivnik uz kojeg smo napredovali. Bila nam je to savršena utakmica u pogledu pripreme", objasnio je Martinez.

Među navijačima i analitičarima u Portugalu splasnuo je entuzijazam uoči Europskog prvenstva nakon poraza od Hrvatske, ali igrač Bruno Fernandes to ne smatra lošim.

Transfer-bomba na vidiku, javila se Fiorentina: Bruno Petković napušta Dinamo do kraja tjedna?

"Iskreno, sviđa mi se ta negativnost, odnosno to što ljudi misle da ekipa, ipak, nije tako dobra", izjavio je 29-godišnji reprezentativac.

"To je, naime, znak da se od nas puno očekuje, da smo kvalitetni", dodao je veznjak Manchester Uniteda.

Portugal je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pobijedio u svih deset utakmica pa mnogi smatraju da može ponoviti uspjeh iz 2016. kada je bio prvak Europe. No, neočekivani poraz od Hrvatske pored Lisabona prigušio je entuzijazam.

Josip Stanišić: Cijena na tržištu, mjesto rođenja, pozicija

"Htjeli smo pobijediti Hrvatsku, kao što želimo pobijediti bilo kojeg suparnika. Ne gledamo lica i imena, želimo pobijediti svakoga", napomenuo je Fernandes iza kojega je 66 utakmica uz 22 pogotka za Portugal.

"Protiv Irske nam preostaje još jedna utakmica u kojoj možemo pobijediti. Svjesni smo da pobjeda motivira na drugačiji način, da unosi radost i osmijeh, a mi na Europskom prvenstvu želimo imati širok osmijeh."

Fernandes, koji je protiv Hrvatske odigrao 70 minuta, pokušao je raspršiti sumnje u momčad.

"Imamo snažnu ekipu sposobnu suočiti se s nedaćama. To ćemo pokazati već u utakmici s Irskom."

Rakitić za španjolske medije o Vatrenima: "To se kosi s logikom. Razgovarao sam s Modrićem o tome"

Portugal je na Euru u skupini s Češkom, Turskom i Gruzijom.

Koliko je zanimanje za momčad pod vodstvom Roberta Martineza, s Cristianom Ronaldom u ulozi kapetana, svjedoče i vijesti koje dolaze iz njemačkog grada Guetersloha, u kojem će portugalska reprezentacija u petak održati javni trening, a za koji je podijeljeno 6000 besplatnih ulaznica.

Ulaznice su nestale u nekoliko minuta, a onda su osvanule na mrežnim stranicama, na kojima preprodavači za njih traže i do 800 eura.

Još nije kasno! Pridružite se ostalim izbornicima i zaigrajte Europski nogometni fantasy 2024.

Pokažite svoje izborničke vještine, kreirajte svoju virtualnu momčad i svakog dana se natječite s tisućama ostalih sudionika.

Za najbolje izbornike osigurali smo više od 6.000€ vrijedne nagrade za svako kolo, kao i više od 100 nagrada za najbolje na kraju prvenstva.

Rok za transfere se zatvara uskoro, zato ne propustite priliku i uključite se u natjecanje!