Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Kanadski medij otkrio zbog čega je Sigur odbio Hrvatsku i izabrao njih: Presudio je - izbornik

Niko Kristian Sigur na seniorskoj razini nastupat će za reprezentaciju Kanade.

Niko Kristian Sigur (Foto:Damir Krajač/Cropix)

Nakon što je na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza osvanula vijest da Niko Kristian Sigur u budućnosti planira igrati za Kanadu, mnogi ljubitelji i pratitelji Vatrenih ostali su iznenađeni.

Svima je iznad glave bio isti upitnik - kako i zbog čega odnosno koga se talentirani mladić odlučio ipak odbiti Hrvatsku i odabrati Kanadu.

Sigurovi su roditelji Hrvati, on je rođen 9. rujna 2003. u gradu Burnaby u blizini Vancouvera. Na mala je vrata došao u Hrvatsku, lani je zabljesnuo u Hajduku i ustalio se u prvoj momčadi, pokazavši da je prilično talentiran. Zaigrao je i za U-21 reprezentaciju, ali je sada, dok je još mogao, odlučio promijeniti nogometno državljanstvo.

Inicijativa izbornika Marscha mogla bi značajno ojačati Kanadu

Kako je došlo do preokreta i ove odluke, pojasnio je Canadian Soccer Daily. Oni navode da je svemu prethodila inicijativa njihovog izbornika Jessea Marscha koji je, otkako je došao na tu funkciju, naglašavao potrebu da se pristupi što većem broju nogometaša s dvojnim državljanstvom i pokuša ih se nagovoriti na igranje za Kanadu.

Marschov cilj je jasan, želi da mu reprezentacija bude što jača na idućem Svjetskom prvenstvu kojemu će za dvije godine Kanada, uz Meksiko i SAD, biti domaćin.

"Sigur je dinamičan tehnički defenzivni vezni igrač, prirodni broj šest, a to je pozicija koja kanadskoj reprezentaciji nedostaje. Stephen Eustaquio i Ismael Kone su solidan prvi izbor u sredini veznog reda, ali obojica su uglavnom 'osmice', dok je Sigur u Hajduku procvjetao u ulozi 'šestice'. Može on popunjavati i mjesto desnog beka, tamo Marsch ima Alistaira Johnstona i Richieja Larye", pišu Kanađani.