Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Hrvatska traži prvu pobjedu protiv Portugala, u kampu ih posjetio čovjek koji itekako zna pobjeđivati

Nakon što je bio gostom utakmice protiv Sjeverne Makedonije, Bill Belichick posjetio je i kamp hrvatske nogometne reprezentacije.

Bill Belichick i Zlatko Dalić (Foto:Damir Krajac / CROPIX)

Hrvatska nogometna reprezentacija uživa u svojim posljednjim danima priprema u Rijeci, gdje su savladali reprezentaciju Sjeverne Makedonije.

Uskoro će krenuti na Pirenejski poluotok, gdje ih u subotu čeka utakmica Hrvatske i Portugala, kao generalka za Europsko prvenstvo.

Traži se prva pobjeda protiv Portugala

Hrvatska još nikad nije savladala Portugal, a ako se to dogodi prvi put baš pred odlazak u Njemačku, to bi momčad dodatno napunilo samopouzdanjem. Između ostalog i zbog toga što Portugal otkad ih je preuzeo Roberto Martinez izgleda još moćnije nego posljednjih godina.

Upravo zbog toga sjajno zvuči vijest da je u kamp došao čovjek koji itekako zna što znači pobjeđivati. To je Bill Belichick, jedan od najvećih trenera u povijesti američkog nogometa, koji je i na Rujevici lijepo ugošćen od strane HNS-a.

Prisjetio se Bill zanimljive anegdote

Belichick, odnosno Biličić, kako mu glasi hrvatska verzija njegovog prezimena, je porazgovarao s našim reprezentativci, a kako donosi HNS, prisjetio se i jedne anegdote.

"Kad su 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrali Hrvatska i Meksiko, kladio sam se kondicijskim trenerom New England Patriotsa, koji je Meksikanac, i izgubio okladu jer je Hrvatska doživjela poraz pa sam morao biti odjeven tipično meksikanski, s velikim sombrerom na glavi. Tri godine poslije vi ste, dečki, pobijedili Meksiko 2:1 pa je on morao nositi hrvatsku kapu, hrvatsku zastavu i dres Luke Modrića. Bila je to slatka osveta, ha, ha, ha...“, rekao je.

Progovorio je nešto i o postizanju uspjeha, posebno u serijama.

"Često u sportu znamo čuti kako momčadi koje su došle do samog kraja, a nisu uspjele, kažu da će se vratiti sljedeće sezone, a to nije jednostavno jer moraš proći sve iznova. Jednako tako, naravno da je lakše doći do vrha, nego ostati na vrhu jer postaneš meta i jer si postavio standarde svima drugima i svi žele dostići tvoju razinu. Za mene je sve u izgradnji momčadi iz sezone u sezonu i postizanju prave razine forme kad je to najpotrebnije, u mom slučaju tijekom studenoga, prosinca i siječnja, u vašem slučaju uoči velikih natjecanja", objasnio je Belichick.

Dodao je još nešto o tome koliko ga je dobivanje državljanstva učinilo ponosnim.

"Ponosan sam na svoje hrvatske korijene, moji djed i baka su došli u SAD 1910. godine iz Draganića i imali težak život, ali je zato moj otac, također trener američkog nogometa, uspio doživjeti svoj američki san. Jučer sam postao hrvatski državljanin, sad sam jedan od vas, bez obzira na to što ne pričam hrvatski. Čast mi je biti u vašem društvu, gledao sam jučerašnju utakmicu i zaista ste bili fantastični", zaključio je ovaj sportski velikan.