Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Dalić nikad otvoreniji: "Malo sam razočaran. Zadovoljan sam pobjedom, ali nisam presretan igrom"

Zlatko Dalić je pred novinarima komentirao pobjedu Hrvatske protiv Škotske.

Zlatko Dalić (Foto:Ronald Gorsic/Cropix)

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je utakmicu sa Škotskom u Ligi nacija.

Hrvatska je pobijedila 2:1, ali izbornik nije pretjerano zadovoljan.

"Čestitam dečkima na tri boda i navijači na podršci. Sretan sam zbog pobjede, ali nisam presretan igrom. Nije to bilo baš najbolje. Čestitam suparniku na borbi i korektnoj igri."

Čime niste zadovoljni?

"Imali smo puno nepotrebnih pogrešaka. Sami sebi skuhali smo gol, nismo bili konkretni i agresivni, bili smo malo ukočeni, nekako uplašeni. Nismo bili razigrani, razmahani, kompaktni…"

Hrvatska je u nekim fazama prema naprijed djelovala dosta dobro. Bili je akcija koje su mirisale na golove, a i postignuta su dva gola.

"Kada smo imali vodstvo, bili smo dosta dobri jedan dio utakmice, ali poslije nismo bili dobri u tom tehničkom dijelu. Puno smo griješili, prodavali lopte."

Kako ocjenjujete igru Martina Baturine?

"Bautrina je ušao i napravio nekoliko dobrih svari. Pokazao je svoju kvalitetu, bio je zaista dobar."

Dalić je nastavio:

"Danas nije bila izvedba dobra. Mislim na cijelu momčad. Nismo izgledali kako mi znamo i možemo. Zakočeni, u strahu. Nismo išli u dubinu, igrali smo presporo. Osvojili smo tri boda, pobjeda je najvažnija, ali igra mora biti bolja."

Hrvatska sada putuje u Poljsku.

"Imamo dva dana da se pripremio. Protiv Poljske je bilo bolje, moramo se vratiti na taj trag. Mora biti bolje."

VAR je ovaj put spasio Hrvatsku.

"Zadnjih desetak minuta bespotrebno se vučemo, nismo agresivni, vraćamo se u šesnaest, a nitko to nije tražio. Vraćamo se umjesto da izađemo visoko. Ne smijemo dopustiti da nas stjeraju u šesnaesterac. Loša reakcija u obrani, stihija, ne braniš se dobro i onda ti se dogode ta Albanija i Italija. Zamalo nam se ponovilo."

Matanović je postigao prvi gol za Hrvatsku. To je ipak dobra vijest.

"Malo sam previše potonuo, a trebamo gledati svjetliju stranu. Igor je dao prvi gol za Hrvatsku. To je važno, vjerujemo da će tako i nastaviti. Moramo biti optimistični, ipak smo pobijedili."

Perišić je igrao na desnom boku.

"Odigrao je korektno. Igrao je on i prije na desnoj strani, nije mu to strano. Bez pogovora je to prihvatio. Kod oba gola je sudjelovao, ali Perišić može puno bolje. Pokazao je da za reprezentaciju igra sve što god treba."

Hoće li biti bolja igra s trojicom u zadnjoj liniji kada se kadar kompletira?

"Nadam se da hoće. Danas nam je pogotovo nedostajao Mateo Kovačić, koji je odlično odigrao zadnje utakmice u toj formaciji. Malo sam negativan jer je igra protiv Poljske bila sjajna. Ostajem optimist. Malo sam razočaran zbog naše igre, ali ne smijem biti. Ipak smo pobijedili. Bili smo lošiji danas nego protiv Poljske i zato sam malo sumoran."

Jeste li zadovoljni dosadašnjim učinkom u Ligi nacija?

"Možda još da smo uzeli bod u Portugalu, ali realno smo tu gdje smo trebali biti. Rekli smo da u Ligi nacija ganjamo više ciljeva. Radimo na tome", zaključio je izbornik.

VIDEO Mnogi su u prijenosu primijetili što je Livaković napravio nakon utakmice protiv Škotske

VIDEO Heroj Kramarić nakon utkakmice o suigraču: "On večeras neće spavati"

VIDEO Taman se utakmica trebala nastaviti, a onda su svi na Maksimiru uzeli telefone u ruke