Ostali sportovi
Ostali sportovi

Zbog Barcelonina dresa 15 godina zatvora!

Zbog prekida diplomatskih odnosa s Katarom, Saudijska Arabija uvela je nemilosrdan zakon.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Saudijske vlasti donijele su nevjerojatan zakon po kojem vam prijeti do 15 godina zatvora i 150.000 eura kazne ukoliko u toj zemlji odjenete dres španjolskog nogometnog velikana Barcelone.

Problem je u tome što je Barcin sponzor Qatar Airways, a Saudijska Arabija je ovoga tjedna prekinula diplomatske odnose s Katarom kojeg mnogi optužuju za financiranje terorizma.

Slična zakon uskoro bi mogli objaviti i Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Jemen.

Qatar Airways je Barcelonin sponzor posljednje četiri godine, no od početka iduće sezone na dresu katalonskog kluba pojavit će se ime novog sponzora, japanske kompanije Rakuten.

Kriza je izbila u ponedjeljak kada su Saudijska Arabija, Emirati, Bahrein i Egipat prekinuli diplomatske veze s Dohom, pod optužbom da održava veze s "terorističkim organizacijama i sektaškim skupinama koje žele destabilizirati regiju", među kojima su spomenuli Muslimansko bratstvo, Islamsku državu i Al Kaidu.

Te zemlje, koje Kataru zamjeraju i približavanje Teheranu do daljnjeg su obustavile letove prema i iz Dohe te zatvorile svoje kopnene i morske granice s tim malenim emiratom bogatim plinom i naftom.

Katar je rekao da to priopćenje sadrži "neutemeljene optužbe" dodajući da je njegova borba protiv terorizma jača od one koju provodi "puno potpisnika tog zajedničkog priopćenja".