Nogomet
Nogomet

Pirova pobjeda Barce, Inter u finalu s Bayernom!

Inter je uspio sačuvati prednost iz prvog susreta i plasirati se u finale Lige prvaka.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

 

Nakon punih 38 godina Inter se plasirao u finale Lige prvaka. Iako je Barcelona na Camp Nou slavila s 1:0, Inter je prošao dalje jer je u prvoj utakmici slavio 3:1. Bila je to već viđena taktika Mourinha koji je defanzivom ugušio Messija i Xavija koji nisu mogli pronaći put do Interovog gola. Utakmicu s malo prilika začinilo je isključenje Thiaga Motte u 28. minuti, kada je zbog udaranja Pedra rukom dobio drugi žuti karton, možda malo i prestrogo od strane suca De Bleeckerea.

>> VIDEO Ekskluzivno Olić iz Münchena: U finalu zabijam za suprugu!

Messi je jedinu priliku na utakmici imao u 33. minuti kada je u svom stilu s loptom prošao s desne strane u sredinu, ali mu je udarac obranio Julio Cesar. Do kraja poluvremena Barca je ozbiljnije zaprijetila još samo jednom, kada je Ibrahimović iz slobodnog udarca pucao silovito, ali pored gola.

Iako s igračem više, Barcelona ni u nastavku nije moglo probiti čvrst obrambeni zid gostiju. No, to nije bilo ni lagano s obzirom da se Inter većinu vremena branio s 9 igrača na 30 metara od svog gola. Prvu pravu priliku u nastavku za Barcu je propustio Krkić, koji je u 82. minuti pucao glavom s pet metara ali za malo promašio gol. Ipak, dvije minute poslije Xavi gura loptu u šesnaesterac za Pique, koji je fenomenalnom varkom izbacio Julia Cesara i Cordobu te zabio za 1:0. Treba dodati i da je Pique možda bio u zaleđu kad je primio loptu od Xavija.

Barcelona je uspjela zabiti i drugi pogodak, ali koji nije priznat. Naime, lopta je u ruku pogodila Tourea te se odbila do Krkića koji zabija gol, ali sudac je već ranije svirao prekid akcije. Inter se tako plasirao u finale gdje ga čeka Bayern, 22. svibnja u Madridu na Santiago Bernabeu. Zadnji put Inter je igrao finale 1972. godine u tadašnjem Kupu prvaka.

Podsjetimo, i Ivica Olić je izjavio kako bi u finalu radije igrao protiv Intera, jer tada rastu i šanse Bavaraca za osvajanje Lige prvaka.

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, G. Milito, Keita - Xavi, Busquets, Toure - Messi, Ibrahimović, Pedro.

Inter: J. Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, J. Zanetti, Chivu - Cambiasso, T. Motta - Eto'o, Sneijder - D. Milito.

Tijek utakmice:

92' - OOOOOHHHH - Krkić je sada zabio pogodak, no, lopta se prije toga odbila od ruke Tourea, te je De Bleeckere poništio gol.

90' - Igrat će se još 4 minute sudačke nadoknade...

89' - Messi je gurnuo loptu u šesnaesterac Daniju Alvesu koji pada, ali nije bilo prekršaja za penal.

87' - OOOOOHHHH - Sada je Xavi oštro potegnuo s 20 metara ali je Cesar nekako odbio loptu, odmah nakon toga puca Messi ali ravno u golmana gostiju.

84' - GOOOOOOOOOOL - Piqueeeee! Velemajstorski potez braniča Barcelone, zavaljao je Julia Cesara i Cordobu, te neometano zabio za 1:0! Inače loptu mu je u šesnaesterac gurnuo Xavi, a Pique je možda bio u zaleđu.

82' - OOOOOHHHHH - Mogla je Barca sada zabiti, Krkić je nakon ubačaja pucao glavom s nekih pet metara, ali je lopta otišla tik pored vratnice. Najbolja prilika u drugom poluvremenu.

75' - Antipropaganda nogometa, svih 9 igrača Intera brani se na 20 metara od svog gola, Barcelona nikako da probije obrambeni zid gostiju...

69' - I dalje Barcelona ne uspijeva ozbiljnije zaprijetiti Interu koji i dalje igra jako defanzivno.

63' - Ibrahimovića je zamijenio Bojan Krkić, a Busquetsa Jeffren.

57' - Sada je Toure oprobao svoj udarac, s nekih 25 metara pucao je daleko od vrata.

52' - I u nastavku se zasad ništa ne mijenja, Inter se uspješno brani, a Barcelona ne može ozbiljnije zaprijetiti.

46' - Maxwell je zamijenio Gabriela Milita u zadnjem redu Barcelone.

Kraj 1. poluvremena - Mourinhova obrambena taktika zasada daje rezultata, no Barcelona će u nastavku s igračem više sigurno krenuti silovitije prema golu Intera.

44' - OOOOOHHHH - Ibrahimović je sada potegnuo iz slobodnog udarca s nekih 30 metara, lopta je u zraku mijenjala smjer, ali je otišla metar od stative.

43' - Chivu je sada uklizao s leđa Messiju i zaradio žuti karton, prije toga Sneijder je ostao ležati na travnjaku a igrači Barcelone nastavili su napad.

35' - Julio Cesar je sada odugovlačio s ispucavanjem lopte te dobio žuti karton.

33' - OOOOOHHHHH - Messi je u svom stilu potegnuo s 20 metara, a Cesar je teškom mukom izbio loptu u korner.

28 - CRVENI KARTON! - Thiago Motta u građenju je rukom udario Pedra u lice, a sudac Frank De Bleeckere mu je dodijelio drugi žuti karton (prvi je zaradio u 10. minuti). Nije to izgledalo kao težak prekršaj ali istina bilo je rukom prema licu...

23' - Sada je s desne strane ubacio Dani Alves, a Pedro je pucao nogom iz prve, atraktivno ali lopta je otišla metar od gola.

22' - Odlična akcija Barce, ubačaj iz prve, Ibrahimović glavom vraća za Xavija, ali obrana Intera izbija loptu iz svog šesnaesterca. Inter se i dalje samo brani te pokušava iz kontre zaprijetiti, no i Barcini napadi zasada su neopasni.

16' - Prva akcija Intera, Milito je izborio prekršaj, lopta je otišla na lijevu stranu do Chivua koji je umjesto da nabaci pokušao iznenaditi Valdesa, no bez uspjeha.

10' - Messi je ubacio loptu iz prekida, Lucio je povlačio Ibrahimovića u šesnaestercu, strgao mu i dres, ali sudac se nije oglasio.

6' - Barcelona nastavlja s pritiskom, no nekoliko centaršuteva nije pronašlo metu, Inter se i dalje brani...

3' - Prva opasnija situacija, Pedro se odlično riješio svog čuvara na lijevoj strani, te pucao s ruba šesnaesterca, oštro ali i neprecizno.

Fantastična atmosfera na Camp Nou garantira nam veliku utakmicu. Na tribinama se natiskalo čak 96 tisuća navijača, koji stvaraju sjajnu atmosferu. Sve je spremno za početak.

Više o