Nogomet
Nogomet

Švabe deklasirale Unireu, Kanoute srušio Rangerse

U posljednjem kolu skupine G Lige prvaka Stuttgart je s novim trenerom spasio sezonu, a Sevilla je pobjedom 1-0 kod kuće osigurala prvo mjesto u grupi.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Velika večer u Mercedes-Benz Areni! Stuttgart je potopio 3-1 rumunjsku Unireu i izborio osminu finala Lige prvaka. Poslije posljednjeg prvenstvenog dvoboja u Stuttgartu je došlo do velikih nereda navijača, pod čijim je pritiskom trener Babbel napustio klub. Klupu je preuzeo bivši strateg Basela Christian Gross, i odmah donio najveću pobjedu sezone.

Naime, Švabe su odigrale vrhunsku utakmicu protiv rumunjskog prvaka i već nakon 11 minuta vodile s ogromnih 3-0. Pogocima Marice, Traescha i Pogrebnjaka domaćin se iskupio za sve ovogodišnje promašaje u Ligi prvaka. No, spasio i katastrofalan početak sezone u prvenstvu te, barem na neko vrijeme, kupio mir unutar svlačionice. Igrači Stuttgarta su u prvom poluvremenu igrali kao u transu, što im je donijelo visoko vodstvo.

Unirei je bio potreban bod kako bi napravio najveći uspjeh u povijesti kluba. Drugi dio su otvorili puno bolje, a za prvi pogodak se pobrinuo Semedo. Isti igrač se još nekoliko puta našao u šansi, ali je bio neprecizan. Sastavu Dana Petrescua preostaje borba u Europskoj ligi. Večeras su jednostavno naišli na protivnika koji je bio prevelik zalogaj.

U drugom susretu skupine G vodeća Sevilla je bez većih problema stigla do pobjede nad škotskim Rangersom. U utakmici koja ni jednoj momčadi nije mogla donijeti pomak na ljestvici, Sevilla je rutinski odradila posao. I onu malu neizvjesnost koju donosi početak svakog dvoboja, otklonio je Kanoute pogotkom iz 11-erca nakon osam minuta igre.

Sevilla je bila bolja i nadmoćnija ekipa, a samo je opuštenost domaćih napadača spasila Škote od većeg poraza. U drugom poluvremenu ni jedna momčad nije iskazala preveliku želju za promjenom rezultata. Rangersi nisu imali snage za preokret, dok se domaćin zadovoljio minimalnom pobjedom.