Nogomet
Nogomet

Šuker časti Pereza: Robi, Jarni i ja bit ćemo počasni gosti Reala!

Najbolji hrvatski strijelac svih vremena odvest će visoku delegaciju Real Madrida na ručak u centar Zagreba…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

I nakon osam godina od prestanka igračke karijere zvijezda Davora Šukera blješti istim sjajem. Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti bio je glavna zvijezda nakon sinoćnje press-konferencije Real Madrida na Maksimiru. Srdačno se pozdravio sa pomoćnim trenerom Real Madrida Aitorom Karankom.

„Nas dvojica zajedno smo igrali u Realu. Mislim da smo došli u isto vrijeme i zadržali se tri godine. Iker Casillas tada je bio još klinac“, prisjetio se Šuker svojih godina u Realu, gdje je bio od 1996. do 1999.

„Zlatna kopačka“ bila je okružena španjolskim novinarima s kojima je evocirao uspomene još dok je nosio dres Real Madrida.
„Mnogi od ovih novinara dolazili su na svaki trening Real Madrida dok sam još tamo igrao. Zanimao ih je svaki detalj, ali uvijek su bili korektni. Ako ne igraš dobro, naravno da kritiziraju, ali nisu zločesti kao neki hrvatski novinari“, sa smiješkom na licu prokomentirao je Šuker, koji je u 106 nastupa za Real zabio 49 golova.

„Oduvijek smo imao uzajamni respekt sa španjolskim novinarima. Eto, pogledajte, svi se smijemo, šalimo… Toga nedostaje u Hrvatskoj“, upozorava Šuker koji još uvijek ima poseban tretman u „kraljevskom klubu“, gdje su mu vrata uvijek otvorena.
„Mogu doći na Santiago Bernabeu kad god hoću. Uvijek me čeka moja loža, tamo pokraj Zidanea. Evo vam ekskluziva. Real Madrid pozvao je hrvatske nogometaše koji su igrali u Realu da budu posebni gosti kluba na uzvratnoj utakmici s Dinamom. Osim mene znam da su pozvali Roberta Jarnija i Roberta Prosinečkog. Na takvim stvarima pokazuje se veličina kluba“, ponosno je istakao najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije.

Šuker je u karijeri nosio dresove večerašnja dva suparnika u Ligi prvaka, Dinama i Reala, a ovom prilikom  domaćin je španjolskoj delegaciji u Zagrebu.

„U srijedu u 13.30 imat ćemo, ajmo reći, intimni ručak u Klubu književnika. Dolaze predsjednik Florentino Perez, Emilio Butragueno i njihovi suradnici te španjolski veleposlanik u Hrvatskoj. Oni će nam uzvratiti kad dođemo u Madrid“, kaže Šuker koji je ovih dana neumorno promovirao hrvatske ljepote, kulturnu baštinu i autentično hrvatsko kulinarstvo.

„Proveo sam španjolske kolege po Zagrebu u ulozi turističkog vodiča. Posjetili smo sve važnije destinacije, od Trga Bana Jelačića, Kamenitih vrata, Uspinjače, Markova trga… Baš sam se nahodao, ali dobro dođe za liniju“, duhovito će Šuker koji je u posljednjih nekoliko mjeseci vidno smršavio.

„Izgubio sam barem desetak kilograma, ali španjolski prijatelji donijeli su mi na poklon njihov poznati pršut Pata Negra, pa ću to brzo vratiti“, kazao je to Šuker prvo na španjolskom, pa dok su se španjolski novinari smijali, preveo nam na hrvatski.
„Ja sam njih odveo na naš kulen i još neke poslastice. Svidjelo im se. Ma, sve ćemo im dati, samo neka oni nama u srijedu navečer ostave tri boda“, ispalio je za kraj neponovljivi hrvatski „goleador“.