Nogomet
Nogomet

Junak Maksimira progovorio o odlasku iz Dinama, gaf s Krletovim dresom

Dinamov Brazilac Sammir bio je najbolji igrač na utakmici Dinamo-Malmo. Postigao je dva pogotka, a još je imao mnogo zapaženih poteza.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

„Ovo je sigurno najbolja moja utakmica u Dinamovom dresu, a možda i najbolja u cijeloj karijeri. Igrao sam s velikim samopouzdanjem i bio sam jako opušten. Nisam se uzbuđivao ni nakon što smo na poluvrijeme otišli sa samo 1-1. Znao sam da ćemu u drugom poluvremenu dati još poneki gol“, rekao je Sammir nakon utakmice.

„Atmosfera na stadionu je bila fenomenalna. Naježio sam se kada sam čuo da cijeli stadion skandira moje ime. Hvala navijačima na tome“, izjavio je Sammir za kojeg neki špekuliraju kako mu je ovo bila posljednja utakmica u Maksimiru, odnosno kako će ubrzo pronaći svoj novi klub.

„Ne želim govoriti o mogućem transferu jer o njemu ni razmišljam. Želim uvesti Dinamo u Ligu prvaka. Ovaj klub je to zaslužio. Znam da će Liga prvaka doći prije ili kasnije. Ako ne s Dinamom onda s nekim drugim klubom...“, zagonetno kaže Sammir kojem su novinari nakon utakmice rekli kako bi s ovakvom igrom mogao igrati za brazilsku, a ne za hrvatsku reprezentaciju.

„Ne razmišljam uopće o Brazilu. Jedina moja želja je igrati za hrvatsku reprezentaciju“, zaključila je Dinamova 'desetka' koja je utakmicu odigrala za ocjenu koju nosi na dresu. „Ma odigrao je i za više, barem za jedanaest“, pohvalio je svog suigrača Fatos Beqiraj.

„Ovo je moj prvi pogodak u europskim natjecanjima i posvećujem ga svim navijačima koji su bili na stadionu. Atmosfera je bila sjajna, mi smo odigrali odlično, ali ovo je tek prvo poluvrijeme. Uzvrat je pred nama i u Švedskoj moramo biti oprezni“, rekao je crnogorski napadač kojeg je Cico Kranjčar poštedio posljednje reprezentativne obveze. „Malo me mišić zatezao i bolje je da sam se odmorio“, rekao je popularni Bećo.

Portugalac Tonel je već izjavio da bi u Ligi prvaka volio igrati protiv madridskog Reala. „Još nema potrebe o tome razmišljati. Pred nama je još uzvratna utakmica i ništa nije gotovo dok i ona ne završi ne možemo govoriti o prolasku dalje. Danas smo odigrali veliku utakmicu protiv dobre momčadi i pokazali svoju snagu“, zaključio je Tonel.

Krstanović je bio jedan od zbunjenijih igrača na terenu. A kako i ne bi kada je jedan dio utakmice u drugom poluvremenu zahvaljujući bizarnoj pogrešci igrao u dresu sa svojim brojem 99, ali i prezimenom Kramarić (fotografija ispod sve govori, op.a.). Kako je prezime Kramarića, koji inače nosi broj 9, završilo na dresu s brojem 99 nitko ne zna?

No, 'Div iz Tomislavgrada' na asistenciju ljudi iz kluba brzo je primijenio dres i sada je sve na UEFA-i koja bi zbog toga opet mogla 'opaliti po džepu' modre.