Nogomet
Nogomet

Eduardo: Ne želim igrati protiv Arsenala u Ligi prvaka

Eduardo da Silva nada se da će ždrijeb Lige prvaka udaljiti Šahtar i Arsenal...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Iako je Arsenal, ne svojom voljom, zamijenio ukrajinskim Šahtarom, engleskim medijima i dalje je zanimljiv hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva...

Teško mi je bilo napustiti Arsenal, ali takve stvari život donosi. Proveo sam ondje tri godine, zavolio navijače i oni mene

Tako Daily Mail izvješćuje britanski puk da je Eduardo u nedjelju na pravilan način započeo put povratka u nogometnu elitu, što je mjesto koje zaslužuje. Bivši je Arsenalov nogometaš, koji je izguran iz Premierlige jer nije uspio vratiti samopouzdanje nakon ozljede koja je zaprijetila kraju njegove karijere, postigao gol nakon samo 42 minute igre za Šahtar iz Donjecka.

Hrvatski reprezentativac sjajno je započeo u sjevernom dijelu Londona, ali je bio prisiljen pauzirati gotovo godinu dana nakon horor-starta Birminghamovog Martina Taylora (lom noge) koji je uništio Eduardove šanse za upjeh u Arsenalu", informira i podsjeća list.

'Iako je Eduardo ostao popularan u krugovima Arsenalovih navijača i igrača, postigao je samo sedam golova u svojoj posljednjoj sezoni, što je bio slab učinak pogotovo zato što je ozljeda iz kadra udaljila i Robina van Persieja. Prvi znaci nakon dane mu prilike za nogomet u fizički manje zahtjevnoj ligi ukazuju na to da će Eduardo ponovno pronaći svoju dobru formu', piše Daily Mail u osvrtu na Eduardov debi golom za Šahtarovu momčad (pobjeda protiv Sevastopolja 5-0).

Zanimljiv je Eduardo i Sky Sportu koji je s njim objavio kraći razgovor. Naravno da je jedno od pitanja bilo što ukoliko će Šahtar morati igrati protiv Arsenala u utakmicama Lige prvaka.

'Radujem se Ligi prvaka, ali ne bih volio na Arsenal,' odgovorio je hrvatski napadač i nakratko se osvrnuo na vrijeme provedeno u londonskom Premierligašu.

'Teško mi je bilo napustiti Arsenal, ali takve stvari život donosi. Proveo sam ondje tri godine, zavolio navijače i oni mene. Svi u klubu prema meni su se sjajno odnosili. Stekao sam ondje mnoge prijatelje.'
 

Više o