Nogomet
Nogomet

'Barcelona je promijenila nogomet, Realu će biti teško'

Kako je bilo i očekivano nakon osvajanja Lige prvaka, španjolski mediji nisu trošili hvalospjehe na račun Barceloninih nogometaša...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Čak i madridski dnevnici nisu štedjeli superlativa na račun katalonskog sastava. Marca tako piše o "Barceloni iz snova", dok As donosi naslov "Super Barça. Španjolski nogomet zadržao se na vrhu svijeta".

>> VIDEO: 'Najjači ritam ikada, najveća dominacija u finalu, najbolja momčad u povijesti...'

>> Ferguson se divi Barci i Messiju: Hipnotizirali su nas…

Marca je posebno nahvalila Xavija i Lionela Messija kao autore sjajne 3-1 pobjede nad Manchester Unitedom, pa tako u tekstu između ostalog stoji: "Xavi je maesteralni vođa, a Messi je element iznenađenja i inventivnosti u napadu".

"Veličanstvena Barça pokorila Europu četvrti put", piše El Mundo, dok El Pais navodi da je "Barça dodirnula nebo na Wembleyju" i dodaje: "Barcelona je promijenila način nogometne igre...Bit će jako teško Real Madridu da ih dostigne".

Sport donosi naslov "Najbolji u povijesti", a El Periodico ima naslovnicu u sličnom tonu na kojoj stoji "Najveći ikad".

Engleski mediji nisu "oplakivali“ Manchester jer su vidjeli ono što i cijeli svijet, da je Barcelona bila apsolutno dominantna.

Sky sport u tekstu pod naslovom "Bez odgovora na Barcelonu“ ističe da Sir Alex Ferguson nije uspio pronaći rješenje za nevjerojatne Katalonce, a posebno kritiziraju njegovu lijevu stranu obrane gdje je veoma loš bio Patrice Evra.

Francuski L'Equipe piše da je Barcelona sa druge planete i u prvi plan stavlja fantastičan potez nogometaša koji su zajednički donijeli odluku da Eric Abidal, koji je nedavno imao operaciju tumora na jetri, kao kapeten podigne trofej.