Automoto
Automoto

'Schumachera smo trebali odmah diskvalificirati!'

Bivši F1 vozač i jedan od sudaca na stazi Hungaroring, Derek Warwick smatra da je Schumi zaslužio 'crnu zastavu' zbog preopasne vožnje u duelu s Barrichellom...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Schumacher se u nedjelju 'proslavio' manijakalnim branjenjem desetog mjesta i malo je falilo da Barrichella zabije u zid pri brzini od 300km/h.

>> Ogorčeni Rubens: 'Schumi, ako želiš umrijeti, ne moraš ubiti i mene!'

'Imali smo samo tri kruga vremena da ga odmah diskvalificiramo, a crna zastava bila bi odličan primjer mladim vozačima. No, dok smo dobili video dokaz, prošla su tri kruga i više ga nismo mogli diskvalificirati, samo ga kazniti retrospektivno,' kazao je nakon utrke Derek Warwick, jedan od četiri suca s Hungaroringa.

'Intervjuirali smo Rubensa i Michaela nakon utrke, a stav koji je Schumacher zauzeo bio je razočaravajući i morali smo ga kazniti. Da smo imali dovoljno krugova diskvalificirali bismo ga, ali potreban nam je video dokaz i suglasnost sva četiri suca,' dodao je bivši vozač Footworka, Brabhama i Arrowsa.

Schumacher je dobio kaznu starta 10 pozicija unazad na sljedećoj utrci u Spa.

'Mogli smo ga kazniti zabranom utrkivanja jedne ili dvije utrke, ali kazna od 10 startnih pozicija u Spa se činila dovoljno dobra jer će mu to potpuno uništiti utrku. Nadam se da je izvukao pouku, jer mu novi današnji suci neće tolerirati takvu vožnju,' zaključio je Warwick.