Automoto
Automoto

Na današnji dan prije 10 godina Schumacheru se život okrenuo naopačke: U kakvom je stanju legendarni Nijemac?

Točno je 10 godina prošlo od Michaelovog pada u francuskim Alpama.

Michael Schumacher (Foto:Afp)

Na današnji dan prije točno 10 godina Michael Schumacher doživio je tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama. Legendarni Nijemac udario je glavom o stijenu dok je skijao izvan staze u Meribelu, a iako je nosio kacigu, Schumacheru se život okrenuo naopačke.

Schumacher je hitno helikopterom prebačen u bolnicu, narednih šest mjeseci proveo je u induciranoj komi. Liječenje je nastavio u Grenobleu i Laussani da bi naposljetku u rujnu 2014. godine pušten na kućnu njegu.

Udarac po džepu za hrvatske nogometaše: Vlada ukida porezne olakšice, morat će plaćati 45 % poreza

Pravo stanje Michaela Schumachera je pod velom tajne dugih 10 godina, obitelj šuti, a tek tu i tamo dođe poneka vijest koja ne sluti na dobro. Navodno se za Michaela brine tim liječnika 24 sata na dan.

Prije dvije godine Netflix je objavio dokumentarac o Michaelu, a tada je njegov sin Mick, koji je krenuo očevim koracima, otkrio:

''Imao bi o mnogo čemu razgovarati s ocem. Svega bi se odrekao samo za to'', rekao je Mick koji je vozio za Haas 2021. i 2022. godine.

Ralf otkrio da nije više onaj stari

''Nedostaje mi Michael iz starih dana. Život je ponekad nepravedan. Imao je puno sreće kroz život, a onda se dogodila ova tragična nesreća koja je sve promijenila'', rekao je njegov brat Ralf Schumacher nedavno za Daily Mail.

Zvučno pojačanje pred vratima Osijeka, znači li to da će biti odlazaka?

Ime legendarnog Nijemca zlatnim je slovima upisano u povijest automobilističkog sporta, crveni Ferrari zauvijek će ostati sinonim za neuništivog Michaela. Njegova Scuderija prisjetila se Schumachera uz riječi podrške: ''Nastavi se boriti.''

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.