Automoto
Automoto

'To nije Schumacher ispod kacige, već brat blizanac!'

Nakon samo dvije odvožene utrke Michael Schumacher već se našao na udaru kritika svjetskih medija.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Poslije samo dvije utrke, u kojima nije bio ni blizu podija, svjetski mediji krenuli su u napad na povratnika u Formulu 1 Michaela Schumachera. Nakon šestog mjesta u utrci u Bahreinu, u nedjelju je Schumi Veliku nagradu Australije završio kao deseti od 14 vozača, koliko ih je prošlo kroz cilj. Odmah su se pojavili kritičari koji su njegove rezultate okarakterizirali kao razočaravajuće s obzirom da ga Mercedes plaća 23 milijuna eura, plus deset milijuna u sponzorskim ugovorima.

Jesmo li uvjereni da je Michael Schumacher stvarno ispod te crvene kacige. Možda je Luca di Montezemolo bio u pravu kada je rekao da je to njegov blizanac

>> Schumijeva pripema za trku: 'Ružiona' na koncertu Lady Gage

Tako je 'Sun' Schumacherovu vožnju nazvao ’anonimnim popodnevom’, a u daljnjem tekstu ističe se da 'Mercedes nije toliko platio da bi se on zbog toga vratio iz mirovine'.

'Times' također sumnja u Schumijevo mjesto u modernom svijetu Formule 1, te piše kako je Nijemac 'svhatio da njegova reputacija ne znači ništa novoj generaciji. Nekada vozač sa najvećim brojem pretjecanja morao se zadovoljiti s poniznim desetim mjestom'.

Ni talijanski mediji nisu ga štedjeli, pogotovo što se Schumacher Talijanima zamjerio tako što se nije vratio u Ferrari već u velikog rivala.

'Schumacher izgleda kao da je izgubio uputstva. Dokaz za to? Pretekao ga je jedan Virgin', piše u tekstu „La Stampe“ koja dodaje:

'Jesmo li uvjereni da je Michael Schumacher stvarno ispod te crvene kacige. Možda je Luca di Montezemolo bio u pravu kada je rekao da je to njegov blizanac.'

Schumacher je pak nakon utrke izjavio da je zadovoljan. Ubrzo poslije starta je morao u boks na zamjenu prednjeg krila koje je oštećeno nakon kontakta s Alonsom.

'Taj incident je odlučio moju utrku, očigledno. I pored toga sam uživao jer smo imali dobar ritam i tijekom jednog dijela utrke smo bili brži od vodećih', istaknuo je Schumi.