Automoto
Automoto

'Schumacher nije izdajnik, on je bio samo zaposlenik!'

'Michael Schumacher nije izdajica',poručio je Piero Ferrari, sin osnivača talijanske automobilske kompanije Enza Ferrarija...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Povratak sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formulu 1, ali za upravljač Mercedesa, mnogim se navijačima Ferrarija nije svidio, a i predsjednik talijanske momčadi Luca di Montezemolo je nedavno s puno cinizma govorio o potezu njemačkog vozača.

No, Piero Ferrari je ipak odlučio smiriti situaciju. 'Istina je da smo bili razočarani jer je Michael postao naš simbol. Ali ne bih koristio riječ izdaja iako bismo, dakako, više voljeli da je ostao s nama. On se htio utrkivati, ali okolnosti nisu bile takve da to učini još jednom u Ferrariju', izjavio je Ferrari za Gazzettu dello Sport.

'Nikad nisam vjerovao u povratke sportu. Vrijeme ide dalje. Uostalom, doveli smo Fernanda Alonsa koji nije slučajno postao svjetski prvak, a činjenica je i da je već pobjeđivao Schumachera. A imamo i Felipea Massu koji je sazrio upravo uz Schumachera.'

Piero Ferrari je uvjeren da bi i njegov pokojni otac jednako prihvatio Schumacherovu odluku.

'Vratit ću se malo u prošlost. Bio sam vrlo blizak s Lorenzom Bandinijem i jako sam patio kad je poginuo u Monte Carlu 1967. Tada mi je otac dao vrijedan savjet: Nikad ne smiješ postati previše odan vozačima jer oni završavaju ili na ovakav način, ili odlaze u druge momčadi. Oni su samo zaposlenici, čak i kad se radi o iznimno važnima', zaključio je 65-godišnji Ferrari.