Automoto
Automoto

Schumacher dobro naplatio povratak - sa 63 milijuna eura!

Prema informacijama objavljenim u najčitanijemu njemačkom dnevniku Bildu, Michael Schumacher vozit će za njemačku F1-momčad Mercedes GP za godišnju plaću od 21 milijun eura...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ugovor je s Mercedes GP-om, međutim, složen tako da njemačka momčad ne plaća svoju prvu zvijezdu niti centa. Njegov će ugovor kompletno iznijeti bogati sponzorski ugovori, s obzirom da je 41-godišnji Nijemac svojim povratkom u Formulu 1 izazvao pravu pomamu u oglašivačkoj industriji.

Najveći dio njegovih golemih primanja pokrit će malezijski naftni koncern Petronas. Velik udio u financiranju ugovora također snose njemačke tvrtke Schneekoppe i Navyboot, kao i švicarski JetSet.

Unosni ugovor Nijemac ima i s osobnim sponzorom DVAG-om, tvrtkom za financijsko savjetovanje, koji će mu do kraja 2014. godine isplatiti 15 milijuna eura, a značajan kolač Schumacherovih prihoda otpada i na Omegu, Bacardi, Rosbacher, L+R i Schuberth).

'Michael je marka koja ima svjetsku vrijednost', izjavio je njegov menadžer Willi Weber objasnivši da ogromna primanja sasvim sigurno imaju realnu utemeljenost, s obzirom da je Nijemčev povratak izazvao strahovito zanimanje publike i sponzora.

Plaća koju će primati ne može se, ipak, mjeriti s njegovim najboljim danima. Prema Forbesu, 2004. godine, kada je osvojio svoj posljednji, sedmi naslov svjetskog prvaka, Schumacher je radio za godišnju plaću od 80 milijuna dolara.