Automoto
Automoto

Massa oduševljen novim Pirelli gumama

Felipe Massa nije krio oduševljenje prije početka nove sezone Formule 1. Brazilac je najviše zadovoljstva pokazao prema novim Pirelli, gumama.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Naime, Massa za Ferrarijev pad u drugom dijelu prošle sezone krivi Bridgestone gume s kojima se on nije snašao.

Promjena proizvođača guma očito je dobrodošla pilotu momčadi 'propetog konjića' koji se ponovno našao na vrhu tablice najbržih vremena na posljednjim testiranjima u Španjolskoj. U Barceloni je čak zabilježio i najbolji krug.

“Okrenuo sam naopačke bolid kako bih shvatio da li će mi gume odgovarati ili ne”, djelovao je raspoloženo Massa, spreman za početak sezone, koja će ipak krenuti u Australiji, nakon što je Velika nagrada Bahreina odgođena zbog napete situacije u zemlji.

“Osjećam se puno bolje u bolidu nego prošle godine. Prošle sezone nisam uspio učiniti ništa valjano, iako sam pokušavao i trudio se na sve moguće načine.

“Nisam bio zadovoljan”, istaknuo je svoja velika očekivanja za nadolazeće trke i obnovljen rivalitet s momčadskim kolegom. “U ovom poslu moraš biti zadovoljan, sa sobom i autom, inače gubiš motivaciju”, a Massa je za novih 19 trka Formule 1 očito više nego spreman.

“Teško je započeti trku kada znaš da se nećeš moći boriti za vodeće pozicije. No sada, s novim felgama sve se promijenilo.” 

Massine riječi došle su kao dodatna potvrda izjavama momčadi koja tvrdi da će ovo za njih biti velika sezona, značajna poput onih, ako ne i više, u kojima je za njih vozio Michael Schumacher.

Nijemca za vrijeme njegovih najuspješnijih godina u Ferrariju prisjetio se i Massa.

“ Sa Schumacherom mi je dobro išlo, uz Raikkonena odlično. Prošle je godine sve krenulo nizbrdo i bilo je užasno jer nisam uspijevao dobiti iz bolida ono što sam od njega htio.”