Automoto
Automoto

'Ja umjesto Schumija? Pa on obavlja dobar posao!'

Adrian Sutil otklonio je mogućnost prelaska u Mercedes sljedeće sezone, o čemu su pisali svjetski mediji...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Mladi njemački vozač u posljednje dvije sezone vozi odlično za volanom Force Indije, a na Velikoj nagradi Italije u Monzi čak je i startao iz prvog startnog reda prošle sezone.

Dobri rezultati na kvalifikacijama i puno osvojenih bodova podigli su Sutilovu cijenu, ali novinarsku priču o njegovom dolasku u Mercedes GP na mjesto Michaela Schumachera on je demantirao.

Bilo bi sjajno voziti za Mercedes, no prerano je za to, radi se samo o glasinama

'To nije istina. Michael će i sljedeće godine ostati gdje je i bio, a mislim da ima ugovor na tri godine. Bilo bi sjajno voziti za Mercedes, no prerano je za to, radi se samo o glasinama,' priznao je Sutil za Dialy Mail pa se osvrnuo na Schumijevu sezonu:

'Ljudi očekuju da se vrati tamo gdje je bio prije tri godine, ali to tako ne ide u F1 jer se puno toga promijenilo i nije se lako vratiti. On nema pobjednički bolid. No, sve je bliže svom timskom kolegi i mogli bismo reći da je njegov povratak bio prilično uspješan.'

Zasad još ne zna gdje će nastaviti karijeru, u Force Indiji ili negdje drugdje.

'Ne znam točno, ali morat ću donijeti odluku uskoro. Želim donijeti pravu odluku, ali zasad još ne mogu reći gdje ću voziti. Teško je donijeti ovakvu odluku,' priznao je mladi vozač, svjestan da su mjesta u top momčadima popunjena, osim u Renaultu gdje Rus Petrov ozbiljno visi...