Automoto
Automoto

Dovizioso slavio, Rossi i Vinales čudom izbjegli teške ozljede nakon sudara na stazi

Poput pobjednika utrke moraju se osjećati i talijanski veteran Valentino Rossi te Španjolac Maverick Vinales koji su pravim čudom izbjegli teže ozljede.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) osvojio je Veliku nagradu Austrije u kraljevskom MotoGP razredu, nakon što je prvi prošao ciljem utrke vožene u nedjelju na Red Bull Ringu u Spielbergu.

Poput pobjednika utrke moraju se osjećati i talijanski veteran Valentino Rossi te Španjolac Maverick Vinales koji su pravim čudom izbjegli teže ozljede, kad su se sudarili Francuz Johann Zarco i Talijan Franco Morbidelli.

Nesretni motociklist ostao nepomično ležati na stazi, hitno prevezen u bolnicu

Morbidelli i Zarco su završili pokraj staze, ali se jedan od motocikala zakovitalo zrakom i prijetio vozačima koji su dolazili iza spomenuog dvojca. Prvi su na udaru bili Vinales i Rossi. Srećom, leteći motocikl je preletio preko Vinalesa i proletio ispred Rossija te su obojica neokrznuti prošli dalje.
Zarco je neozlijeđen izašao iz incidenta, a Morbidelli je uz pomoć liječnika odveden sa staze, ali činilo se bez težih posljedica.

Utrka je prekinuta kako bi bili uklonjeni ostaci motocikala i bila popravljena zaštitna ograda. Nastavak s novim startom najbolje je iskoristio Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) koji je stigao do 15. pobjede u karijeri.

Drugo mjesto osvojio je Španjolac Joan Mir (Suzuki) koji je za pobjednikom zaostao 1.377 sekundi, a treći je bio Australac Jack Miller (Ducati) sa zaostatkom 1.549 sekundi.

Najbolji svjetski motociklisti će već za tjedan dana voziti šestu utrku sezone, ponovno na Red Bull
Ringu u Spielbergu, a borit će se za Veliku nagradu Štajerske.

VN Češke - MotoGP, rezultati
1. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 28:20.853
2. Joan Mir (Špa/Suzuki) +1.377
3. Jack Miller (Aus/Ducati) +1.549
4. Brad Binder (JAR/KTM) +5.526
5. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) +5.837
...

SP vozača - ukupno (4/14)
1. Fabio Quartararo (Fra) 67 bodova
2. Andrea Dovizioso (Ita) 56
3. Maverick Vinales (Špa) 48
4. Brad Binder (JAR) 41
5. Valentino Rossi (Ita) 38
...

Više o