Automoto
Automoto

Završen treći dan Croatia Rallyja: Velika promjena na vrhu ukupnog poretka

Završen je pretposljednji dan Croatia Rallyja, dogodila se promjena na vrhu poretka.

U okolici Karlovca vozio se pretposljednji dan Croatia Rallyja, treće etape Svjetskog rally prvenstva. Došlo je i do promjene na vrhu poretka. 

Sedmerostruki svjetski prvak Sebastian Ogier zasjeo na vrh ukupnog poretka i nije ga ispustio cijeloga dana. Imao je fantastično jutro, od četiri brzinska ispita Francuz je osvojio dva i tako svrgnuo s prvog mjesta ljestvice Belgijca Thierrya Neuvillea.

Kako je i sam priznao, Neuvile je pogriješio s izborom guma. Belgijac je trenutno trećoplasirani s 10.4 sekunde zaostatka za Ogierom, dok je drugoplasirani Britanac Elfyn Evans koji zaostaje 6.9 sekundi za prvoplasiranim Francuzom.

Sutra se nastavlja napeta borba za vodeće mjesto ukupnog poretka

Sva trojica su rekla da su sutra karte otvorene, a očekuju nas još četiri brzinska ispita u Zagorju. Biti će itekako napeto, kao što je to bilo i danas.

Svi su zadovoljni sa izazovnim, zahtjevim stazama Croatia Rallyja. Od 65 posada, već je nekih 15 posada odustalo, a imamo još i nekoliko hrvatskih predstavnika. U svakom slučaju, borba za vrh se nastavlja. 

Tako je Sebastian Ogier rekao da mora biti zadovoljan jer misli da su imali dobar rezultat. 

Kakva reklama za Hrvatsku: Slavni direktor Ferrarija i Schumacherova desna ruka kod Rimca na kavi

"Bio je to dobar dan. Mislim da smo imali vrlo dobar rezultat, stoga možemo biti sretni s time. Ali razlika i dalje nije velika, tako da sutra svakako moramo zadržati isti rezultat", kazao je sedmerostruki svjetski prvak. 

No, dan nije dobro započeo za belgijskog vozača Neuvilea koji je imao problema s odabirom guma, što ga je koštalo prvog mjesta.

"Očito ovo nije bio dan kakvom smo se nadali. Započeli smo dan u vodstvu, a završavamo kao treći. Ali i dalje smo u borbi za pobjedu, tako da moramo ostati pozitivni. Sutra nas čeka dugačak dan i jedna ili dvije etape sve mogu promijeniti"; rekao je Neuvile.

Hrvatska posada priredila veliko iznenađenje

Danas je najbolja bila hrvatska posada koju čine Mateo Butorac i Marko Stiperski. Završili su treći dan Croatia Rallyja na 40. mjesto ukupnog poretka.

"Imali smo znimno uspješan dan. Završili smo ga na prvome mjestu od hrvatskih posada, na 40. mjestu ukupnog poretka, što je veliko iznenađenje", rekao je Mateo Butorac.

Stiperski je dodao kako je prekrasan osjećaj voziti u društvu velikih faca.

"To je prekrasan osjećaj. To je nešto o čemu smo svi sanjali kao djeca", rekao je Stiperski.

Od sutrašnjeg dana očekuju samo uspješan dolazak do cilja i završetak utrke.

"Nakon teškog jučerašnjeg dana, u stvarno teškim uvjetima koje dosada nismo imali prilike iskusiti, završili smo utrku. Završili smo i današnji dan, a sutrašnji dan samo moramo dogurati do cilja", rekao je Butorac.

"Strani vozači su jako zadovoljni..."

Dodali su kako su veliki vozači itekako zadovoljni s brzinskim ispitima, s organizacijom, ali i činjenicom da ih prati jako puno gledatelja u Hrvatskoj.

Zbog toga očekuju da bi Svjetsko reli prvenstvo moglo doći i sljedeće godine u Hrvatsku.

"Poznati reli vozači su zadovoljni brzinskim ispitima, organizacijom. Malo je asfaltnih relija u prvenstvu, tako da nam je to jedan od pluseva. Mislim da su organizatori napravili sjajan posao. Publike je nevjerojatno puno, a vozači to vole. Tako da se nadam da se vidimo sljedeće godine", zaključio je Stiperski.

Više o