Automoto
Automoto

Branitelj naslova uoči starta sezone: 'Broj titula nije glavni motiv, samo želim pobjede'

Sebastian Vettel ističe kako mu glavni motiv u nadolazećoj sezoni neće biti ulazak među tri vozača kojima je uspjelo osvojit naslov prvaka tri sezone u nizu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Red Bullov vozač, te aktualni dvostruki Formula 1 prvak, Sebastian Vettel, uoči vikenda otvorenja nove sezone Formule 1, osvrnuo se na novu sezonu u kojoj brani naslov od prošle godine, koji je osvojio u uvjerljivom stilu, a u kojoj bi mogao ući u povijest.

Naime, uspije li Vettel i ove godine obraniti naslov prvaka, ući će u povijest kao treći Formula 1 vozač, koji je uspio osvojit titulu svijetskog prvaka tri godine u nizu. Prije njega, to je uspjelo tek legendama ovog sporta, Juanu Manuelu Fangiou 1950-ih godina, te Michaelu Schumacher 2000-ih godina.

Vettel ističe kako bi bilo lijepo pridružit se toj grupi, no ističe kako mu to neće bit glavna motivacija za nadolazeću sezonu. 'Znate, ja sam ovdje da pobjeđujem u svim utrkama u kojima mogu. Glavni cilj ove sezone je ponovno osvojit svijetsko prvenstvo – dakle, to je cilj, i o tome ne možemo raspravljat u bilo kojem drugom kontekstu.' – rekao je, pa nastavio:

'Bez obzira što bi to bila treća u nizu, to ne stvara nikakvu razliku. Naravno da bi bilo lijepo kada bi to uspio, no glavni razlog zašto sam tu je da se utrkujem i da pobjeđujem.'

Njemački vozač imao je solidnu predsezonu, u kojoj je Red Bull izgledao jako, ali nikako ne i dominantno. Bilo kako bilo, slaže li se Vettel s izjavama nekih drugih vozača, da će se prava slika tko je u kakvoj situaciji vidjet tek nakon subotnje kvalifikacijske utrke.

'U redu, svi smo ovdje, i svi smo spremni za utrku. Ali stvarno moramo pričekati kvalifikacijsku utrku, pa i nekoliko utrka nakon toga, kako bi mogli nešto kvalitetnije prognozirat za ovu sezonu.' – rekao je Vettel, koji dodaje da sutrašnja testiranja neće mnogo toga reći. 'Možda ćemo nakon kvalifikacija nešto više znati, ali nakon sutrašnjih testiranja nećemo gotovo ništa.'  (TS)