Automoto
Automoto

Bernie u strahu: Opasno je, prva utrka F1 sezone je ugrožena!

Bernie Ecclestone pribojava se antivladinih prosvjednika u Bahrainu za koje smatra da bi F1 utrku mogli iskoristiti za samopromociju...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U Bahrainu su po uzoru na Egipat posljednjih dana započeli antivladini prosvjedi. Iako su planirani kao mirni prosvjedi, u njima su već poginule dvije osobe.

S obzirom da će se od 3. do 6. ožujka održati F1 testiranja na stazi Sakhir, a također se i prva utrka sezone 13. ožujka vozi u Bahrainu, Bernie Ecclestone ima razloga za brigu.

''Ne znam točno što se događa, ali opasno je, zar ne? Ako će prosvjednici htjeti biti prepoznati u cijelom svijetu, imaju jednostavno rješenje: samo moraju napraviti gužvu na startu F1 utrke,'' kazao je vlasnik Formule 1 za Dialy Telegraph pa odgovorio na pitanje hoće li utrka biti otkazana:

''Sve događaje pratimo detaljno. Pričat ću sa njihovim princom. Oni će znati koju odluku je najbolje donijeti,'' zaključio je Bernie, a iz Bahraina upozoravaju:

''Ovogodišnja utrka neće proći mirno. Vlada će napraviti neku glupost u svom stilu, bit će opet krvavo, ali ovaj put i poznato cijelom svijetu. Nakon što su ljudi ubijeni, ovo neće stati. Ne vjerujem da će tako lako stati,'' kazao je Nabeel Rajab, potpredsjednik Centra za ljudska prava Bahraina.