Automoto
Automoto

Alonso: Vettel se izvukao zbog nesreće i prekida utrke

Nakon dugo vremena sama utrka za Veliku nagradu Monaka bila je zanimljivija od brojnih ljepotica koje su sve promatrale s obližnjih terasa i luksuznih jahti.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

 U je utrci bilo mnogo pretjecanja, kazni, sudara, a prvi je kroz cilj prošao Red Bullov Sebastian Vettel. Sa sekundom, odnosno dvije zaostatka za Nijemcem došli su Alonso (Ferrari) te Button (McLaren).

>> VIDEO: Kazne, sudari, prekid: Vettel slavio u kaotičnom Monte Carlu

Utrka je bila i prekinuta na 15 minuta, nakon što je Vitalij Petrov (Renault) završio u ogradi. Liječnici su mu pružali pomoć na samoj stazi, a Rus zbog bolova nije želio sam iz bolida. Iz njegove momčadi, Lotus Renaulta, su izvjestili da je Petrov tek ozlijedio lijevi gležanj, te da ga ovaj udes neće izbaciti iz natjecateljskog ritma.

''Nevjerojatan je osjećaj pobijediti u Monte Carlu, no, priznajem, imao sam puno sreće. Kada mi je Button odmaknuo na 20 sekundi, mislio sam da ga je nemoguće sustići, no onda me spasio ulazak sigurnosnog vozila'', priznao je Vettel, kojemu je ovo peta pobjeda u šestoj utrci sezone.

Jako blizu pobjedi bio je i Fernando Alonso.

''Desetak krugova prije kraja imao sam sjajnu poziciju, moje su gume bile u puno boljem stanju od Vettelovih te sam ga odlučio napasti, makar i po cijenu sudara. No onda ga je spasio prekid utrke zbog nesreća Petrova'', rekao je Španjolac. (Agencija VLM)