Ostali sportovi
Ostali sportovi

Zagreb razvalio bundesligaša, za treće mjesto protiv Lisica iz Berlina

Rukometaši PPD Zagreba igrat će danas za treće mjesto na vrlo jakom Sparkassen kupu koji se igra u njemačkom Ehingenu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Plinari su u skupini iznenadili Göppingen pobijedivši sa 33:18. Zagrebaši su sjajno otvorili utakmicu, vrlo brzo stekli veliku prednost (na poluvremenu je bilo 16:8) koju su održavali do kraja. Najefikasniji u redovima PPD Zagreba bili su Luka Stepančić, Sandro Obranović i Josip Šandrk koji su postigli po pet pogodaka. No, junak ove uvjerljive pobjede bio je vratar Ivan Stevanović koji je sakupio 22 obrane.

U drugoj utakmici skupine Plinari su izgubili od Kiela (26:30), ali su pružili sjajan otpor Zebrama. Najefikasniji kod zagrebaša bili su Stepančić i Obranović sa po pet pogodaka, a kod Kiela je raspoložen bio Duvnjak sa osam pogodaka. Filip Ivić imao je 16 obrana.

U susretu za treće mjesto igrat će protiv njemačke momčadi, berlinskih Lisica za koje ove sezone igraju dva hrvatska reprezentavica, Drago Vuković (došao iz Lübbeckea) i Jakov Gojun (došao iz PSG-a). U finalu će igrati Kiel i Veszprem, dva kluba sudionika završnog turnira Lige prvaka u prošloj sezoni.

Rezultati – skupina A: Veszprem (Alilović, Slišković 5, Sulić 2) – Baia Mare 36:29, Baia Mare – Füchse (Vuković 4, Gojun) 28:29, Füchse (Vuković 3, Gojun 2) – Veszprem (Alilović 13 obrana, Sulić 1, Slišković) 24:26; skupina B: Kiel (Duvnjak 5) – Goppingen 26:25, PPD Zagreb – Goppingen 33:18, PPD Zagreb – Kiel (Duvnjak 8) 26:30.