Ostali sportovi
Ostali sportovi

Vonn s druge planete: I uz veliku grešku deklasirala suparnice

Kako je već i običaj posljednjih godina u brzim disciplinama Svjetskog kupa skijašica, potpunu dominaciju demonstrira Amerikanka Lindsey Vonn.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kako je već i običaj posljednjih godina u brzim disciplinama Svjetskog kupa skijašica, potpunu dominaciju demonstrira Amerikanka Lindsey Vonn.

U kanadskom Lake Louiseu je pobijedila u spustu u petak, a najbrža je bila i dan kasnije, čime je kompletirala maksimalnih 200 bodova u dva dana, te je vidno skočila u ukupnom redoslijedu - do četvrtog mjesta.

U subotu nije bila toliko impresivna, odnosno, nije nabila toliko veliku prednost (zbog greške na sredini staze) u odnosu na sve ostale konkurentice kao u petak, ali je i 52 stotinke bolje vrijeme od drugoplasirane sunarodnjakinje Stacey Cook, bilo sasvim dovoljno da proslavi novu pobjedu.

Za Vonn je bila ovo druga ovosezonska pobjeda, ali i već 55. u karijeri u Svjetskom kupu, čime se izjednačila na drugom mjestu vječne ljestvice sa Švicarkom Vreni Schneider (Annemarie Moser-Proell ima ih 62).. U spustu je od toga ostvarila najviše, njih 28. Recimo da je treća bila Švicarka Kaufmann-Abderhalden, dok je Njemica Hoefl-Riesch završila kao šesta. Vodeća u ukupnom redoslijedu, Slovenka Tina Maze, je završila kao deseta.

 

Svjetski kup, spust u Lake Louiseu:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1:52.90

2. Stacey Cook (SAD) +0.52

3. Kaufmann Abderhalden (Švi) +0.62

4. Marie Marchand-Arvier (Fra) +0.82

5. Daniela Merighetti (Ita) +1.13

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Tina Maze (Slo) 347 bodova

2. Maria Höfl-Riesch (Njem) 274

3. Kathrin Zettel (Aut) 260

4. Lindsey Vonn (SAD) 210

5. Stacey Cook (SAD) 160

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.