Ostali sportovi
Ostali sportovi

VIDEO: Japanski vaterpolisti atrakcija u Sinju

Sinj je zahvaljujući izborniku japanske vaterpolske reprezentacije Goranu Sabliću, inače podrijetlom Sinjaninu, postao domaćin gostima s Dalekog Istoka koji u sinjskom bazenu bruse formu za kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo u Rimu. Japanci su oduševljeni uvjetima i sinjskom gostoljubivošću.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Japanski vaterpolski reprezentativci već su danima glavna atrakcija alkarskoga grada koji za domaćine kažu kako su 'vrlo ljubazni i pristupačni'. 'Prilaze nam, pričaju i fotografiraju se s nama. Sjajni domaćini. Uvjeti u Sinju su super. Hrana, bazen, teretana i smještaj su odlični, a Sinjani su zakon', kažu japanski vaterpolisti.

No ni Sinjani nisu manje oduševljeni: 'Japanci su odlični gost, vrhunski, najbolji, a još bolje je to što su došli u grad Sinj.'

Cure su ovdje vrlo lijepe i privlačne

Pod budnim okom izbornika Gorana Sablića, inače porijeklom Sinjanina, Japanci svakodnevno treniraju na sinjskom gradskom bazenu. 'Zbog preopterećenosti bazena u Splitu došli smo u Sinj i ovo je pun pogodak. Ja mislim da oni nikad u životu nisu naišli na ovakvu gostoljubivost', riječi su Gorana Sablića, izbornika Japana.

Tradicionalni sushi zamijenili su sinjskim arambašima i telećim pečenjem. Sinjski konobari iz dana u dan savladavaju osnove japanskog jezika, kako bi se što lakše sporazumjeli s gostima s Dalekog Istoka, dok japanski reprezentativci također su očarani i ljepotom ovdašnjih djevojaka.

'Cure su ovdje vrlo lijepe i privlačne.'

Sudeći prema dojmovima Japanaca čini se da će Sinj i sljedećih godina biti nezaobilazna baza njihovih priprema pred velika natjecanja.