Ostali sportovi
Ostali sportovi

Važna pobjeda Medveščaka u Slovačkoj: Izbjegli ruskog diva!

Hokejaši Medveščaka pobijedili su Slovan s 3-2 i na taj način osvojili šesto mjesto u Zapadnoj konferenciji KHL lige uoči doigravanja...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

To znači da će u prvom krugu play-offa igrati protiv Leva iz Praga, momčadi od koje su izgubili prije dva dana u produžetku (2-1). Lev je osvojio treće mjesto na Zapadu i imat će prednost domaćeg leda protiv ''medvjeda''. Prve su dvije utakmice na rasporedu već u petak i subotu u češkoj prijestolnici.

Medveščak je u zadnjoj utakmici regularnog dijela sezone tražio pobjedu u Bratislavi jer mu je samo ona jamčila da neće pasti na sedmo mjesto i u doigravanju ići na snažni SKA iz St. Peterburga. Nisu stvari krenule dobro za Zagrepčane budući da je Slovan poveo u sedmoj minuti golom Marka Dana.

Medveščak je u drugoj dionici kreirao preokret pogocima Mikea Glumca i Kurtisa Fostera, ali slovački klub je do kraja te dionice izjednačio na 2-2 zahvaljujući Milanu Bartoviču. Ipak, nakon samo 13 minuta igre u posljednjoj trećini Matt Murley je zabio za ''medvjede'' i rezultat se do kraja više nije mijenjao. (TS)

 

KHL liga, utorak:

Slovan Bratislava - Medveščak 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)

Redoslijed Zapadne konferencije: 1. Dinamo Moskva 115, 2. SKA 105, 3. Lev Prag 99, 4. Donbass 97, 5. Dinamo Riga 93, 6. Medveščak 92, 7. CSKA Moskva 91, 8. Lokomotiv 84...