Ostali sportovi
Ostali sportovi

U derbiju dvije najbolje momčadi Anaheim jači od Chicaga

U noći sa srijede na četvrtak hokejaši Chicaga su upisali tek treći poraz ove sezone, unutar osnovnih 60 minuta. U velikom je derbiju bolji od Chicaga bio Anaheim s 4-2...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U pitanju je bio ogled dvije najbolje momčadi u ovom trenutku u NHL ligi, a ova je pobjeda ujedno označila za Anaheim izjednačavanje najduljeg domaćeg pobjedničkog niza u povijesti od trinaest pobjeda.

Inače, samo šest minuta prije kraja ogleda ništa nije ukazivalo da će završiti kako je završilo. U tom su trenutku gosti vodili 2-1, ali je uslijedila strašna reakcija domaćih hokejaša u završnici. U šest je minuta Anaheim zabio tri pogotka (Bobby Ryan, Teemu Selänne i na prazna vrata Sheldon Souray).

I dok se cijele sezone govorilo o velikim pobjedničkim serijama Chicaga, Anaheim je radio dobre stvari u sjeni, pa je tako sada razlika između ove dvije momčadi na vrhu Zapada (i cijele NHL lige) samo tri boda.

Pomalo iznenađujuće je istim tim rezultatom, 4-2, Minnesota slavila kod Detroita uz odlične izvedbe Devina Setoguchija (dva pogotka) i vratara Niklasa Bäckströma koji je obranio 36 udaraca. Rezultat 4-2 je očito bio popularan te večeri u NHL ligi, pa je na taj način i Toronto svladao doma Tampa Bay. Toronto se sve više oslanja na mladog 22-godišnjeg Nazema Kadrija. Dotični je u pobjedi protiv Tampa Bay asistirao kod tri od četiri gola, a i ukupno je predvodnik Maple Leafsa po bodovima s 11 pogodaka i 19 asistencija.

San Jose je na gostovanju kod Edmontona nadoknadio 1-3 u zadnjoj trećini i na kraju dobio ogled u raspucavanju penala, dok je Colorado pred svojim navijačima slomio Dallas s 4-3. I tamo se dogodio obrat u zadnjih 20 minuta kada je Colorado 2-3 pretvorio u 4-3. Tako se nije naplatila nova odlična statistika nesalomljivog Jaromira Jagra, danas člana Starsa, koji je postigao pogodak i imao dvije asistencije. (TS) 

NHL liga, srijeda:

Toronto - Tampa Bay 4-2

Detroit - Minnesota 2-4

Edmonton - San Jose 3-4, penali

Colorado - Dallas 4-3

Anaheim - Chicago 4-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

Više o