Ostali sportovi
Ostali sportovi

Slovački branič Branislav Mezei 'uskače' umjesto Bellea

Medvjedi su završili pripremne utakmice. Sada im preostaju još par dana napornih treninga prije početka sezone i prve KHL utakmice u Bratislavi protiv Slovana, ali i za upoznavanje novog braniča s NHL i KHL iskustvom Branislava Mezeia koji će 'uskočiti' na mjesto Shawna Bellea...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Naime, Medveščak i Belle sporazumno su raskinuli ugovor.

''Kod Bellea su se pojavili neki problemi uzrokovani prijašnjom ozljedom samo nekoliko dana nakon što je stigao u Zagreb, tako da nije bio u mogućnosti pokazati nam kakav je tip igrača. Klub i igrač su se složili kako je prioritetno da se pobrine za svoje tijelo i zdravlje. On shvaća da mi s našim malim proračunom moramo svakog igrača imati i moći računati na njega 100 posto. Želimo mu sve najbolje u budućnosti i nadamo se da će ubrzo biti u izvrsnoj formi'', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Belleova zamjena, Branislav Mezei, momčadi Medveščaka će se pridružiti već danas. Mezei je rođen 1980. godine u Nitri (Slovačka). Slovački je reprezentativac, a 1999. godine je bio 10. izbor na NHL draftu od strane New York Islandersa s kojima je već 2000. odigrao 42 utakmice i upisao 5 bodova. S Islandersima je ostao i iduće sezone, da bi 2002./2003. prešao k Florida Panthersima. Za Pantherse je igrao pet sezona (2004./2005. za vrijeme NHL lockouta igrao je za HC Trinec i HK Dukla Trencin).

Sezone 2008./2009. NHL je zamijenio KHL-om. Prvi KHL klub za koji je zaigrao bio je Baris Astana. Nakon Barisa, dvije godine je proveo igrajući u češkoj Extraligi (HC Plzen, Pardubice) i finskoj Liigi (Blues), da bi se 2011./2012. s Lev Popradom vratio u KHL gdje je ostao i narednih sezona. Pretprošle sezone igrao je za Avtomobilist iz Jekaterinburga, a prošle za Vitjaz iz Podolska.

''Branislav Mezei dolazi kao zamjena za Shawna Bellea na probni rok koji će trajati 18 utakmica, a imamo mogućnost da ga zadržimo cijelu sezonu. Igrač je s NHL i KHL iskustvom, fizički je igrač koji igra borbeno, a ujedno ima sposobnost djelovati i u napadu. Prije dvije sezone je u Avtomobilistu bio vodeći branič po broju bodova, 21, a nama treba takav igrački kadar'', rekao je Fox.