Ostali sportovi
Ostali sportovi

Medvjedi 'pomeli' Čehe za veliko vodstvo u doigravanju!

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka slavili su 5-2 na gostovanju kod češkog Znojma u drugoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja u EBEL ligi...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Poveli su "medvjedi" tako s 2-0 u seriji i u četvrtak će u Zagrebu eventualnom pobjedom imati priliku doći do meč-lopte.

Znojmo je bolje otvorio susret i na početku je zagrebački sastav spašavao Robert Kristan. Nakon što su se uspješno odhrvali napadima Znojma, od čega i naletima s dva igrača manje od četvrte do šeste minute, igrači Medveščaka su uspjeli kazniti propuste domaćina.

U prvom ozbiljnijem pokušaju na gol u 15. minuti zabio je Vjačeslav Truhno nakon asistencije Matta Siddalla u situaciji s igračem više na ledu. Nepunu minutu kasnije "medvjedi" su vodstvo udvostručili nakon pogreške obrane Znojma, a strijelac je bio Frank Banham na asistenciju Tomislava Zanoškog.

U drugoj trećini Medveščak je prelomio susret s nova dva gola, pa je tako rezultat u 38. minuti bio 4-0 za goste nakon golova Joela Prpica i Zanoškog.

Kakvu-takvu nadu Znojmu vratio je Martin Planek u 39. minuti, ali ta je nada kratko trajala budući je u četvrtoj minuti posljednje dionice igre Greg Day vratio četiri gola prednosti Medveščaku. Samo 32 sekunde nakon gola Daya zabio je Martin Podesva, a bio je to konačan rezultat na susretu. (TS)

Austrija 1. liga
Doigravanje
Znojmo Medveščak 2:5
trenutni rezultat 0:2 sljedeća ut. 23.2.
Klagenfurt Red Bull Salzburg 5:4
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 23.2.
Vienna Capitals Linz 2:3
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 23.2.
Olimpija Ljubljana Alba Volan 2:1
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 23.2.