Ostali sportovi
Ostali sportovi

Reichelt pokvario feštu Švicarcima, Zrnčić-Dim daleko od bodova

Austrijski skijaš Hannes Reichelt pokvario je domaće slavlje ostvarivši najbrže vrijeme na nedjeljnom spustu voženom u švicarskom Wengenu, dok je jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim zauzeo pretposljednje, 45. mjesto.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Svladavši spust Lauberhorn za dvije minute, 36 sekundi i 14 stotinki 34-godišnji Austrijanac Hannes Reichelt stigao je do svoje prve pobjede na slavnoj stazi u Wengenu i rastužio domaće ljubitelje skijanja, ostavivši iza sebe trojicu Švicaraca.

Reichelt je drugoplasiranog Beata Feuza nadmašio za 12 stotinki, trećeg Carla Janku za 14 stotinki, a od prošlogodišnjeg pobjednika Patricka Kuenga brži je bio za 80 stotinki. Austrijanac je u Wengenu stajao na postolju posljednje tri godine, ali se u nedjelju prvi put popeo na najvišu stubu te doskijao do svoje devete pobjede u Svjetskom kupu.

Jedini hrvatski predstavnik na ovoj utrci bio je Natko Zrnčić-Dim koji je ostao bez bodova, završivši na pretposljednjem, 45. mjestu s pet sekundi i 26 stotinki zaostatka za pobjednikom.

Utrku su obilježili brojni prekidi. Neki su nastali zbog padova skijaša koji su svi prošli bez težih ozljeda, a najduži je prekid nastao nakon što su svi favoriti već prošli stazu, zbog problema na radio vezama.