Ostali sportovi
Ostali sportovi

Pogledajte najbolje od borbi s 'Final Fight' spektakla u Areni!

U zagrebačkoj Areni održan je 'Final fight' spektakl na kojem smo vidjeli neke odlične borbe.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U prvoj uvodnoj borbi večeri, u kategoriji do 77 kg, u ring su ušli najbolji i najpopularniji slovenski borac Miran Fabjan te naš Ivan Posavec. Prvi je bivši europski Muay Thai i K-1 prvak kojeg zbog borbenog duha zovu 'Rocky', a drugi je trostruki hrvatski prvak u kick-boksu. Dva puta je brojano hrvatskom borcu, pa su suci nakon tri runde zasluženo dali pobjedu Slovencu koji je nakon kraja borbe morao i povraćati.

Druga po redu borba bila je ona između Tonija Milanovića i Sahaka Parparyana u kategoriji do 91 kg. Armenac je bio veliki favorit budući da u zadnja četiri meča ima sve pobjede, a posljednju je ostvario na najjačoj europskoj kick-boks priredbi 'It's showtime' na kojoj je ove godine svladao Mourada Bouzidija. U istoj je organizaciji prošle godine bio svjetski prvak do 86 kg.

Toni Milanović je dobio priliku života, a u Areni se borio 15 dana prije 22. rođendana. I nedostajao mu je samo jedan jedini bod kod sudaca da uzme borbu karijere. Bio je to njegov odličan meč u Areni i ne bi bilo iznenađenje ni da su suci Milanovića proglasili pobjednikom.

Još jedan borac koji se bori u 'It's showtime' organizaciji Michael Duut jedan je od najvećih talenata u Nizozemskoj, zemlji čiji su borci i proslavili ovaj sport. On je u ringu bio s najvećim srpskim talentom Stefanom Jelićem koji je dosad u šest mečeva imao šest nokauta. Borac iz Srbije nije pružio dobru predstavu i bila je to laka pobjeda Nizozemca na bodove.

Hrvatski borac Agron Preteni borio se s Francuzom Guyem Pacomeom Assijem. Petreni je naš najbolji borac do 95 kg koji je 2009. bio i svjetski prvak u kick-boksu. Bio je to sjajan nastup 22-godišnjeg Splićanina koji je oduševio zagrebačku publiku. Na kraju borbe je umalo nokautirao Francuza kojeg je spasilo zvono. No, suci su ispravili nepravdu i proglasili Petrenija pobjednikom.

Mladen Kujundžić i Marin Došen nisu pružili dobar show. Kujundžića zbog eksplozivnosti zovu i 'Dinamit' i slovi za jednog od najboljih mladih boraca u Hrvatskoj, baš kao i Došen. Publika nije bila oduševljena početkom njihove borbe, pa su se u Areni po prvi puta mogli čuti i zvižduci. Bila je to najlošija borba večeri i suci su im dodali ekstra rundu. Na kraju su suci Kujundžića proglasili pobjednikom. Činjenica da se radi o dva velika prijatelja vjerojatna je kumovala ovakvom predstavom.

Još jedan naš borac Mladen Brestovac poznat je i kao sparing partner Cro Copa. On se borio s Marokancem Mouradom Bouzidijem, jednim od najboljih boraca na svijetu. Već u prvoj rundi Brestovac je jakim udarcem onesposobio Bouzidija koji nije mogao nastaviti meč.

Nakon toga smo vidjeli čovjeka kojeg zovu nasljednikom Cro Copa - Igora Jurkovića. Član bivšeg tima Alistaira Oveerema, nizozemskog Golden Gloryja borio se s iskusnim Freddyjem Kemayom koji je osvojio K-1 turnir 2010. godine. Bila je to izvanredna borba od prve do zadnje sekunde. Suci nisu mogli procijeniti tko je bio bolji nakon tri runde pa smo vidjeli i ekstra rundu u kojoj je publika bila na nogama. Suci su Jurkovića proglasili pobjednikom, ali i Francuz je bio fenomenalan.

U drugoj najvažnijoj borbi večeri, ponajbolji teškaš svijeta, Rumunj Daniel Ghita borio se s Ukrajincem Sergejom Laščenkom koji spada u Top 10 najboljih teškaša u svijetu kick-boksa. Ovcu je borbu najavio i legendarni Michael Buffer.

Ghita je već u prvoj rundi poslao na pod Ukrajinca, no on je poznat po tome što može dobiti dosta batina. Sijevali su Ghitini udarci po Laščenkovu tijelu, a u trećoj rundi je japanski sudac prekinuo meč nakon strahovitog high-kicka. Laščenko je tvrdio da može dalje, no sudac je mislio drukčije.

Final Fight:

Cro Cop pobijedio Raya Sefa (odluka sudaca)

Daniel Ghita pobijedio Sergeja Laščenka (nokaut)

Igor Jurković pobijedio Freddyja Kemayu (sudačka odluka)

Mladen Brestovac pobijedio Mourada Bouzidija (tehnički nokaut)

Mladen Kujundžić pobijedio Marina Došena (odluka sudaca)

Agron Preteni pobijedio Guya Pecomea Assija (odluka sudaca)

Michael Duut pobijedio Stefana Jelića (odluka sudaca)

Sahak Parparyan pobijedio Tonija Milanovića (odluka sudaca)

Miran Fabjan pobijedio Ivana Posavca (odluka sudaca)

Više o