Ostali sportovi
Ostali sportovi

Pittsburgh spasio Marc-Andrea Fleury, Nashville izbacio Detroit

Hokejaši Nashvillea prvi su se plasirali u drugi krug doigravanja NHL lige. U petak su u svojoj Bridgestone Areni s 2-1 svladali Detroit i zaključili seriju s 4-1. Pittsburgh je, pak, smanjio protiv Philadelphije na 3-2...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Aleksander Radulov je doveo Nashville u vodstvo u 17. minuti prve trećine, ali je Jiri Hudler vratio stvari na početak u 14. minuti druge dionice. Odlučujući je pogodak, koji je Predatorse lansirao u drugi krug doigravanja, poslije samo 13 sekundi posljednje trećine zabio David Legwand.

Treći su put u doigravanju međusobno igrali Nashville i Detroit, a Predatorsi su sada prvi put prošli dalje. Red Wingsima je ovo, pak, najranije ispadanje još od 2006. godine kada ih je u prvom krugu izbacio Edmonton. Ostaje upitno i je li ovo bila posljednja utakmica u karijeri njihova kapetana Nicklasa Lidströma (41) koji je u klubu proveo zadnjih 20 sezona.

Pittsburgh se drugom uzastopnom pobjedom u pensilvanijskom okršaju održao na životu. Nakon što je u prve četiri utakmice serije palo čak 45 golova, u petak su Penguinsi u svome Consol Energy Centeru slavili sa “skromnih” 3-2. Philadelphia je prvu trećinu završila s prednošću 2-1 zahvaljujući pogocima Matta Carlea i Scotta Hartnella.

Steve Sullivan je bio strijelac za domaće koji su u drugoj trećini s dva pogotka (Jordan Staal i Tyler Kennedy) preokrenuli rezultat u svoju korist i zadržali ga do kraja, ponajviše zahvaljujući sjajnim obranama Marc-Andrea Fleuryja koji je ukupno zaustavio 24 udarca Flyersa. Philadelphia je ovime propustila i drugu “meč-loptu”, a novu će imati u nadjelju na svome ledu.

NHL doigravanje:

Istočna konferencija:

Pittsburgh – Philadelphia 3-2

(Philadelphia vodi 3-2 u seriji)

Zapadna konferencija:

Nashville – Detroit 2-1

(Nashville dobio seriju s 4-1)

NHL
Doigravanje
Boston Washington 21:00
trenutni rezultat 2:2 sljedeća ut. 22.4.
Florida New Jersey 00:30
trenutni rezultat 2:2 sljedeća ut. 24.4.
N.Y. Rangers Ottawa 01:00
trenutni rezultat 2:2 sljedeća ut. 23.4.
St. Louis San Jose 01:30
trenutni rezultat 3:1
Phoenix Chicago 04:00
trenutni rezultat 3:1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.