Ostali sportovi
Ostali sportovi

Meč Valujev - Čagajev otkazan zbog hepatitisa!

Dvoboj za naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji po WTA verziji između Nikolaja Valujeva i Ruslana Čagajeva otkazan je po teći put jer Uzbekistanac 'pao' na liječničkom pregledu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Meč se trebao održati večeras u Helsinkiju, no finski su dužnosnici vrlo šturo prioćili kako 'Čagajev nije bio u mogućnosti ispuniti medicinske zahtjeve Finske boksačke federacije', tj. jer je krvni nalaz 31-godišnjeg Čagajeva pokazao prekomjernu vrijednost hepatitisa tipa B, s kojim Uzbekistanac ima problema otprije.

 

'Čagajev nije ispunjavao medicinske uvjete za borbu. Nije nam preostalo ništa drugo negoli otkazati je', izjavio je predsjednik Finskoga boksačkog saveza Pertti Augustin.

Hepatitis B je inače zarazan, a može se prenijeti preko krvi ili znoja.

>> Sutra napokon odluka tko je pravi prvak - Valujev ili Čagajev

Valujev i Čagajev trebali su podijeliti ukupno 2.8 milijuna dolara nagradnog kolača, od čega je 55% trebalo pripasti Čagajevu, a ostatak Valujevu.

Ovo je već treći puta da je ponovni meč ove dvojice boksača otkazan, nakon što je Čagajev u travnju 2007. došao do naslova prvaka, i to u meču protiv 213 centimetara visokog i 145 kilograma teškog ruskog diva Valujeva, nanijevši mu jedini poraz u profesionalnoj karijeri. Prethodna dva otkaza stigla su iz istog razloga. Oba puta je Čagajev na treningu ozlijedio ahilovu tetivu. Ovaj put će vodstvo WBA najvjerojatnije oduzeti Čagajevu pojas prvaka.