Ostali sportovi
Ostali sportovi

Oštre kazne za neviđeni kaos na rukometnoj utakmici!

Dvojica igrača Rudara dobila su 12 mjeseci zabrane igranja, ali to nije sve...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Povjerenik za natjecanje Prve i Druge Hrvatske rukometne lige Mihael Varga izrekao je kazne sudionicima incidenta u Labinu nakon kojeg je došlo do prekida utakmice druge lige Mladi rudar - Moslavina igrane 25. veljače.

>> Kaos kakav Hrvatska dugo nije vidjela: Prekinuta utakmica, tukli se apsolutno svi!

Ukupno je kažnjeno 12 osoba iz Mladog rudara - deset igrača, pomoćni trener i jedan član UO-a koji su ukupno kažnjeni sa 30 utakmica neigranja, 62 mjeseca suspenzija i 26.000 kuna kazne. Kod RK Moslavina kažnjeno je 6 igrača sa ukupno 12 mjeseci suspenzije, 16 utakmica i 10.000 kuna.

Također, utakmica će biti registriran 10:0 za Moslavinu, a Mladom rudaru bit će oduzet jedan bod i idućih pet domaćih utakmica morat će igrati minimalno 50 kilometara od Labina.

"Službenu snimku, koju svaki klub domaćin utakmice mora imati i poslati u Ured sukladno propozcijama natjecanja, pregledao sam 50-60 puta kako bi točno utvrdio sve okolnosti koje su dovele do ružnih scena, tučnjave i prekida susreta. Također, pregledao sam i pisane izjave svih aktera i službenih osoba na utakmici. Moram reći kako unatoč tome što je rukomet sport s puno fizičkog kontakta tijekom susreta, ovakve scene su prava rijetkost i mene je osobno sram što je do ovog došlo," kazao je povjerenik Varga koji je odluku o kazni donio nakon pregledane snimke i izjave sudaca, a Mladi Rudar kažnjen je i zabranom igranja pet prvenstvenih utakmica na svojem parketu zbog napada gledatelja na igrače.

Podsjetimo, na spomenutoj utakmici došlo je do masovne tučnjave među igračima, ali i ulaska gledatelja u teren, te je susret morao biti prekinut dvije sekunde prije kraja pri rezultatu 21:21.

Pobjeda je registrirana za Moslavinu i to rezultatom 10:0, a momčadi Mladi rudar oduzima se jedan bod. (M.I./Agencija VLM/Hina)