Ostali sportovi
Ostali sportovi

'Nije nas briga s kim ćemo igrati, ostavit ćemo srce na parketu'

Hrvatske rukometašice su pobjedom protiv Crne Gore osigurale najmanje drugo mjesto u skupini A...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

''S ovom pobjedom smo u četvrtfinalu izbjegli Francusku, što je bilo dosta važno jer mislim da su one trenutno u najboljoj formi. E sad, hoćemo li igrati s Norveškom ili Južnom Korejom ne znam, ali znam da ćemo ići sto na sat jer nam je to utakmica života'', rekla je Andreja Penezić.

U prvom poluvremenu promašili smo četiri sedmerca za redom što dugo nije viđeno na rukometnim parketima. Uz četiri promašena sedmerca u prvih 30 minuta, Ivana Jelčić imala je samo jednu obranu, a rezultat je bio 12:12.

''Istina, napravili smo puno gluposti u prvom poluvremenu, a to što Crnogorke nisu otišle na poluvrijeme s nekom većom razlikom značli da smo u nekom dijelu rukometne igre bile dobre, zar ne'', pitala se Jelena Grubišić.

U drugom poluvremenu zablistala je Lidija Horvat. U ključnim trenucima, na minus dva, postigla je tri uzastopna pogotka.

''Zbog taktičkih zamjena obrana-napad, nisam mogao koristiti Lidiju u prvom poluvremenu. Bilo bi malo teško da smo mjenjali preko cijelog terena. Pobijediti Crnu Goru u kojoj igra 95 posto igračica Budućnosti koje su klupske prvakinje Europe, nije mala stvar. Imali smo problem s obranom 5-1, koju su Crnogorke lako prokužile pa sam u nastavku igrao sa 6-0 jer sam znao da osim Popović nemaju tako kvalitetne šutere. Ma ova pobjeda velika je kao planina'', rekao je izbornik Canjuga.

Miranda Tatari već razmišlja o četvrtfinalu.

''Iskreno, nije me briga s kim ćemo igrati, ali znam da ćemo ostaviti srce na parketu. Jednom se pruža prilika da igraš za medalju na Igrama'', rekla je Miranda. (Agencija VLM)