Ostali sportovi
Ostali sportovi

NFL: U Super Bowlu Arizona Cardinalsi i Pittsburgh Steelersi

Sudjelovanje u Super Bowlu, završnici doigravanja profesionalne lige američkog nogometa jučer su izborili Arizona Cardinalsi, osvajanjem naslova prvaka NFC konferencije u dramatičnom ogledu s Philadelphia Eaglesima, te Pittsburgh Steelersi, uvjerljivo svladavši Baltimore Ravense u finalu AFC konferencije.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Najveći i najgledaniji sportski događaj u SAD-u, 43. Super Bowl, odigrat će se 1. veljače u Tampa Bayu na Floridi, na stadionu Raymond James.

Troy Polamalu uhvatio je jedno kratko dodavanje i nosio loptu 40 jardi (36 metara) za 'touchdown' i završnih 23-14 za Pittsburgh i osvajanje AFC titule

Arizona Cardinalsi, najveće izneneđenje ovogodišnjeg doigravanja NFL-a, svoj su prvi Super Bowl osigurali dramatičnom pobjedom u posljednjnim minutama utakmice od 32-25 nad momčadi Philadelphije. Pittsburgh Steelersi, jedini od favorita koji su došli do konferencijskih finala, glatko su sa 23-14 svladali Baltimore za svoj šesti Super Bowl, drugi od 2006.

Kroz sezonu kritizirani 'quarterbeck' Arizone 37-godišnji Kurt Warner u nedjelju je imao četiri dodavanja za zgoditak (touchdown), od kojih jedan sa 62 jarde (57 metara) Larryu Fitzgeraldu, jednom od najboljih vanjskih primača NFL-a, koji loptu često zna primiti s jednom rukom, u skoku, okružen s dva braniča.Fitzgerald je primio tri dodavanja za 'touchdown', a ključno je bilo posljednje primanje Tima Hightowera 2:53 minute prije kraja.

Pittsburgh Steelersi su vodili u prvom dijelu utakmice s 13-0, no Ravensi su ih postupno sustigli i došli na 14-16 šest minuta prije kraja utakmice. Troy Polamalu uhvatio je jedno kratko dodavanje i nosio loptu 40 jardi (36 metara) za 'touchdown' i završnih 23-14 za Pittsburgh i osvajanje AFC titule.

Steelersi, poznati po agresivnoj obrani, cijelu su utakmicu vršili jak pritisak na 'quarterbacka' Ravensa Joe Flacca, koji je imao priliku postati prvi 'rookie' quarterback koji je ušao u Super Bowl. Iako je obično vrlo smiren, na trenutke je djelovao izgubljeno, dovršivši samo 13 od 30 dodavanja za 141 jardu, te zabilježivši tri skupa gubljenja lopte.