Ostali sportovi
Ostali sportovi

'Nova Janica' opet sve šokirala: Najmlađa kraljica Sljemena!

Pobjednica devetog izdanja Snježne kraljice je 17-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Nova kraljica sljemenske utrke Svjetskog kupa je mlada 17-godišnja američka skijašica Mikaela Shiffrin. Ona je pred oko osam tisuća gledatelja slavila u slalomskoj utrci Svjetskoga kupa.

>> Skromna Snježna kraljica: Samo sam vozila i zaobilazila štapove!

Nakon prve vožnje je Shiffrin bila na prvom mjestu redoslijeda, a tamo je ostala i nakon drugog laufa kojeg je odradila rutinirano, kao super iskusna skijašica.

Na žalost velikog broja slovenskih, ali i domaćih navijača, neposredno prije Shiffrin je na stazi zapela i morala odustati Tina Maze, drugoplasirana nakon prve vožnje. Tako je uvjerljivo vodeća skijašica Svjetskog kupa ostala bez ispunjenja svoje velike želje, a to je pobjeda na Sljemenu.

Tako je Shiffrin imala otvoreni put prema pobjedi na Sljemenu, a recimo da je time reprizirala treću slalomsku utrku ove sezone, kada je slavila u švedskom Äreu. Sada ona i Zuzulova kao jedine imaju po dvije slalomske pobjede ove sezone. Ne samo da je u drugoj vožnji sačuvala prvo mjesto, već je Shiffrin doslovno potukla konkurenciju. Drugoplasirana Šveđanka Frida Hansdotter je za njom zaostala čak jednu sekundu i 19 stotinki, dok je treća bila Kanađanka Erin Mielzynski sa 1.76 slabijim vremenom.

Unatoč padu Maze nije pretrpjela nikakvu štetu u ukupnom redoslijedu jer je tek Maria Höfl-Riesch na današnjoj utrci uzela 40 bodova. Maze na vrhu ima 1139 bodova, a njemačka skijašica "samo" 687. 

Svjetski kup, slalom na Sljemenu:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 2:01.73

2. Frida Hansdotter (Šve) +1.19

3. Erin Mielzynski (Kan) +1.76

4. Nina Loeseth (Nor) +2.09

5. Laurie Mougel (Ita) +2.69

...

Redoslijed u slalomu:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 336

2. Tina Maze (Slo) 310

3. Veronika Zuzulova (Svk) 305

...

Ukupni redoslijed:

1. Tina Maze (Slo) 1139

2. Maria Höfl-Riesch (Njem) 687

3. Kathrin Zettel (Aut) 597

4. Anna Fenninger (Aut) 450

5. Viktoria Rebensburg (Njem) 431

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.