Ostali sportovi
Ostali sportovi

Jednu od najljepših sportašica svijeta brutalno napali ruski mediji

Međunarodni atletski savez (IAAF) odbio je prije nekoliko dana zahtjev ruskih atletičara te oni neće sudjelovati na Olimpijskim igrama u Brazilu, barem kako stvari sada stoje.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

IAAF je suspendirao sve ruske atletičare zbog navodnog sustavnog dopingiranja sponzoriranog od države, a jedina koja će nastupati u Riju je skakačica u dalj Darija Klišina, ali ne pod ruskom zastavom već kao 'neutralna' sportašica.

Zbog toga se lijepa atletičarka, koja se usput bavi i manekenstvom, našla na udaru kritičara. Napadaju je Rusi sa svih strana, nazivaju je izdajicom, a na društvenim mrežama dobiva niz negativnih komentara. Zbog toga je ona pala u očaj, smatra to nepravednim, a odgovorila je na kritike koje smatra neutemeljenim.

''Mislim da nije u redu da me nazivate ruskom izdajnicom i da me kritizirate. Nisam nikakva izdajnica. Stvari koje se iznose o meni su neistinite. Željela bih naglasiti da nisam počela s treninzima u SAD-u s američkim trenerom prije mjesec dana, kako to neki navode, ja sam u Americi već tri godine!''

Ruski atletski savez žalit će se i Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei, a i Klišina se nada sretnom raspletu.

''Ja se još uvijek iskreno nadam da neću sama ići u Rio. Želim vjerovati da će Sportski sud za arbitražu u Lausanni 19. srpnja donijeti pozitivnu odluku za ruske atletičare.''