Ostali sportovi
Ostali sportovi

Na Finsku i Mađarsku bez Balića, Lackovića, Džombe i Sulića

Na popisu Lina Červara za kvalifikacijske utakmice za Europsko rukometno prvenstvo 2010. godine u Austriji protiv Finske i Mađarske očekivano nema ozlijeđenog Ivana Balića, ali nema ni Blaženka Lackovića, Mirze Džombe i Renata Sulića. Novo ime među 'Paklenima' je 19-godišnji Manuel Štrlek.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Balić nije na listi zbog ozljede leđa, Lacković i Džomba nisu posve spremni, a Sulić još nije dosegao optimalnu formu.

'Ovu reprezentaciju ne čini jedan igrač, no naravno da će se osjetiti njihov izostanak. Međutim, najvažnije je istaknuti kako nitko nije prekrižen niti eliminiran', naglasio je Červar. 

Balić 'in' za manje od 3 tjedna

'Balić neće morati na operaciju, a vjerujemo kako će biti potpuno spreman do početka priprema za Svjetsko prvenstvo', kazao je javnost izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac, a dodao je i kako je ta ozljedu nastala prije godinu i pol i kako je RK Zagreb za nju znao.

'Ta se ozljeda mogla aktivirati prije 15 dana, ali i za 10 godina', dodao je Gobac. 

Balić će, prema Gopčevim riječima biti spreman za izlazak na teren već na najtežem gostovanju Zagreba u Ligi prvaka, protiv njemačkog Loewena 13. studenog.

>> Ivano Balić ipak izbjegao operaciju

Utakmica s Finskom na rasporedu je 29. listopada u Zagrebu, a četiri dana kasnije Hrvatska će u gostovati u Vezspremu na utakmici protiv Mađarske. U skupini su još Grčka i Slovačka, a samo dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će plasman na završnicu Europskog prvenstva.

'Za nas je glavni cilj izboriti EP i nije bitno hoćemo li biti prvi ili drugi u skupini', naglasio je Červar osvrnuvši se još jednom na suludi ritam koji trenutno vlada rukometom. Naime, u svega 12 mjeseci rukometaši će odraditi Europsko prvenstvo, Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo, plus nastupe u nacionalnim ligama, te Kupu prvaka i kvalifikacijama za EP.

'Igrači su izraubani, učestala natjecanja stvaraju probleme. Rukomet je jedini loptački sport s tako jakim ritmom', naglasio je hrvatski strateg.

Igrači su izraubani, učestala natjecanja stvaraju probleme

A sve je bliže i početak SP-a koje će se od 17. siječnja do 1. veljače održati u Hrvatskoj. 

'Tehnički i organizacijski sve je napravljeno, hoteli su rezervirani, a program napravljen. Uskoro počinje i prodaja ulaznica i to prvo za nacionalne saveze, a potom i u slobodnoj prodaji. Ostaje tek otvaranje dvorana', iuvijestio je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola.

KANDIDATI ZA UTAKMICE PROTIV FINSKE I MAĐARSKE:

Mirko Alilović, Mario Kelentrić, Zlatko Horvat, Vedran Zrnić, Manuel Štrlek, Goran Šprem, Igor Vori, Dalibor Anušić, Jakov Gojun, Tonči Valčić, Denis Špoljarić, Domagoj Duvnjak, Josip Valčić, Denis Buntić, Damir Bičanić, Marko Kopljar, Drago Vuković, Petar Metličić