Ostali sportovi
Ostali sportovi

Medveščak upisao povijesnu pobjedu kod Atlanta

Hokejaši Medveščaka ostvarili su treću uzastopnu pobjedu u ruskoj KHL ligi, kojom su se sasvim vratili u igru za doigravanje...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Medveščak je po prvi puta otkako je prošle sezone pristupio KHL ligi slavio u gostima protiv Atlanta rezultatom 3-2. Medvjedi su do pobjede stigli pogocima Martina St. Pierrea, Kurtisa McLeana i Brandona Segala, te sjajnom izvedbom Calvina Heetera na svojim vratima.

Medveščak je poveo na isteku 6. minute prve dionice kada je mrežu domaćina zatresao St. Pierre u situaciji s igračem više. McLean je na isteku treće minute igre u drugoj trećini povisio na 2-0, a onda je u posljednjoj minuti druge dionice Albert Jarulin smanjio na 1-2.

Četiri minute prije kraja Dmitrij Koborov radi prekršaj za kazneni udarac, koji je realizirao Segal i doveo Medveščak u vodstvo 3-1.
Situaciju je zakomplicirao Igor Levitskij dvije i pol minute prije kraja, no Heeterova mreža je do kraja ostala netaknuta.

Medveščak je pobjedom stigao do 55. boda u sezoni, te sada ima pet manje od osmoplasiranog Sočija, koji drži posljednje mjesto za doigravanje.

KHL liga, rezultati:

Atlant - Medveščak 2-3