Ostali sportovi
Ostali sportovi

Medveščak ojačao obranu Kanađaninom Gysbersom

Hrvatski predstavnik u ruskoj hokejaškoj KHL ligi Medveščak za novu je sezonu angažirao kanadskog braniča Simona Gysbersa (28).

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

''Gysbers je posljednje dvije sezone igrao u finskoj prvoj ligi gdje se istaknuo svojom igrom. Riječ je o igraču koji će nam puno pomoći u situacijama s igračem više. Tijekom karijere je već igrao s nekim igračima iz naše momčadi što je uvijek veliki plus za igrača jer se lakše prilagodi na novu sredinu'', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Gysbers će se u Medveščak ponovno sjediniti sa Stefanom Giliatijem i Tomom Zanoškim s kojima je igrao za Toronto Marliese, Radekom Smolenakom s kojim je proveo odlične trenutke u TPS-u, dok će se pak s Nathanom Perkovichem prisjetiti studentskih dana u Lake Superior Stateu.

Debi u Europi Gysbers je imao u sezoni 2013/14. u redovima finskog prvoligaša Ilvesa, dok je pak prošle sezone igrao za finski TPS, a 12 utakmica je odigrao i za švedskog prvoligaša Djurgarden. Statistički, Gysbers je bio najbolji branič Ilvesa i TPS-a po broju bodova, u Ilvesu je upisao 24 boda, a u TPS-u 17. Prije dolaska u Europu Gysbers je četiri sezone proveo u AHL-u igrajući za Toronto Marlies, a 2011/12. je upravo on bio strijelac pobjedničkog gola u petoj utakmici finala Zapadne konferencije AHL-a koji je osigurao Torontu finale Calder kupa.

Gysbers je završio studij menadžmenta na Sveučilištu Lake Superior State, a četiri godine je igrao i za njihovu NCAA momčad.