Ostali sportovi
Ostali sportovi

Medvečak doveo novo pojačanje: Stigao Amerikanac Hugh Jessiman!

Zagrebački Medveščak nastavlja s popunjavanjem momčadi uoči premijerne sezone u ruskoj KHL ligi...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon vratara Marka Dekanicha, u redove 'medvjeda' stiže američki napadač Hugh Jessiman (29) koji igra na poziciji desnog krila.

Hokejaš NHL momčadi Ottawa Senators, koji je ovu sezonu odradio u njihovoj AHL filijali Binghamton Senatorsima, potpisao je jednogodišnji ugovor plus opcija za još jednu sezonu. Jessiman je visok 198 cm i težak 105 kg, a ove sezone je u 71 utakmicu, zabio 10 golova uz 19 asistencija.

"Hugh je velik, eksplozivan i snažan napadač. Ima odličan osjećaj za postizanje golova s obzirom na svoju visinu, a ujedno može igrati i fizičku igru ukoliko je to potrebno. Od njega očekujemo puno dobrih stvari," kazao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Jessiman je rođen u New Yorku, a odrastao u Darienu u saveznoj državi Connecticut. Hokej je počeo trenirati u Brunswicku, a potom je tri godine nosio dres sveučilišne momčadi Dartmoutha koja se natječe u najvišem rangu američkog sveučilišnog sporta NCAA ligi.

Nakon odličnih igara u NCAA ligi, Jessimana su 2003. u prvoj rundi drafta uzeli New York Rangersi. Profesionalnu karijeru je započeo u filijali Rangersa, AHL momčadi Hartford Wolf Pack. Za Hartford je igrao 3 sezone i skupio 186 utakmica, uključujući doigravanje, 33 golova i 42 asistencije. Potom je 2008. preselio Nashville Predatorsima, a oni su ga poslali na 'kaljenje' u Milwaukee Admiralse gdje se zadržao dvije sezone. Sezone 2010/2011. Jessiman je potpisao jednogodišnji ugovor s Chicago Blackhawksima, a nakon priprema je prelazi u njihovu AHL momčad Rockford IceHogs.

U veljači 2011. Blackhawksi su napravili zamjenu igrača s Florida Panthersima, a među njima se našao i Jessiman kojemu se konačno pružila prilika da zaigra u NHL-u. Debi u najjačoj hokejskoj ligi na svijetu imao je 27. veljače protiv New Jersey Devilsa, a za Pantherse je odigrao dvije utakmice. Osim za IceHogse, iste te sezone, odigrao je i 25 susreta za još jednu AHL momčad, za Rochester Americanse ostvarivši 8 bodova.

U sezoni 2011/2012. Rochester je zamijenio s Lake Erie Monstersima, također klubom iz AHL-a. S Monstersima je odradio 43 susreta tijekom kojih je postigao 20 golova i 5 asistencija, a sezonu je završio s Abbotsford Heatom skupivši 32 susreta, uključujući doigravanje, 9 golova i 15 asista. U lipnju 2012. ponovo je potpisao ugovor s jednom od NHL momčadi, s Ottawa Senatorsima, te je 2012./2013. odradio u njihovoj AHL filijali Binghamton Senatorsima (71 utakmica, 10 golova i 19 asista). (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.