Ostali sportovi
Ostali sportovi

Kotorski Primorac u Rijeci postao prvak Europe!

U finalnoj utakmici Eurolige u Rijeci vaterpolisti Primorca iz Kotora pobijedili su branitelja naslova Pro Recca iz Genove nakon produžetka s 8:7 (1:1, 3:2, 1:0, 2:4 - 0:0, 1:0) i tako po prvi puta osvojili naslov najbolje vaterpolske momčadi Starog kontinenta.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti kotorskog Primorca napravili su senzaciju osvojivši naslov prvak Europe u Rijeci pobjedom nad moćnim talijanskim Pro Reccom u produžetku (8:7). Slavlje crnogorske momčadi je neočekivano, ali potpuno zasluženo jer u regularnom dijelu igrali daleko bolje i ubitačnim kontrama bili na pragu osvajanja naslova i u regularnom dijelu.

>> Debakl Juga i Mladosti, strano finale u Rijeci

Primorac je vodio s 6:3 u trećoj dionici igre, iako su vrlo loše izvodili igrača više, a najskuplja momčad svijeta se uspjela dočepati produžetka koristeći ogromno iskustvo.

U prvom produžetku nije bilo pogodaka, a pogodak vrijedan naslova dao je Mađar Steinmetz, dok je ponajbolji pojedinac dvoboja bio crnogorski vratar Radić.

Vaterpolisti Juga osvojili su pobjedom nad Mladosti (14:13) treće mjesto u ovogodišnjem natjecaju Eurolige i premda to znači i formalno naziv treće najbolje vaterpolske momčadi svijeta taj naslov nije zadovoljio Dubrovčane, kao što se ni vaterpolisti Mladosti nisu previše trsili da pobjede u utakmici 'gubitnika'.

Igrači su u mislima bili na subotnjem dvoboju ovih momčadi u Gružu koji bi mogao odlučiti o naslovu ovogodišnjeg prvaka Hrvatske.